reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Patrycja - a moze to uczulenie na jakis kosmetyk do kapieli???
Mati tak mial jak go kiedys umylismy mydlem dla dzieci zamiast Balneum....

Mowicie ze bielucha wcinaja Wasze dzieci - ja jeszcze serkow tez nie podawalam...

reklama
No chyba piętki - u nas też się mówi "przylepki" :)
A na ostrzynke tudzież zastrugiwaczkę mówię temperówka!!! czego za chiny nie mogła zrozumieć koleżanka z akademika, zresztą w ogóle fajnie było jak sobie porównywałyśmy nazwy, a klamerki to u was klamerki?

Przylepki? Ostrzynka? Pierwsze słyszę:laugh2: U nas zastrugaczka (temperówka też może być) i oczywiście spinacze a nie klamerki:-D No i wychodzimy na pole, a nie na dwór:laugh2: :laugh2: :laugh2: Aha, nie mamy laczków tylko pantofle :-D

Sumka, ciesze sie, ze smakuje, chociaz zadna w tym moja zasluga :-D

Kasia, od razu "wyrodna", sie zapomnialo po prostu, nie? ;-)

Fusik, my podajemy od kilku dni, na wyrazne zalecenie pani doktor. Ja za to w ogole nie podaje niczego glutenowego - zadnych biszkopcikow, herbatniczkow, ani PIETEK od chleba :-D ...bo oczywiscie u nas tez pietki, ale rowniez przylepki, albo... dupki :-D :-D

Wylacznie TEMPEROWKA, i KLAMERKI (do bielizny) i SPINACZE (do papieru), wychodzi sie NA DWOR, laczki znam od brata (wlasnie, brata-kuzyna) z Bydgoszczy, no i pilke sie TURLA, a nie kula...... :-D :-D :-D

U nas strugaczka, temperówka też może być, do prania są klamerki a spinacze do papieru, wychodzi się na pole, a chleb ma piętki.

Temperówka, piętka od chleba, turlanie piłki, idziemy na dwór (wiadomo - Warszawa :-)), spinacze i do bielizny i do papieru, pantofle.

Ostrzynka i zastrugaczka - pierwsze słyszę.:-)

He he różnice zawsze są ciekawe u mnie mówi sie spinacze do bielizny, laczki albo kapcie w zadnym wypadku nie pantofle!!! najczęściej mówie lacze zabijacze:-) , temperówka, przylepki albo dupki tudziez pietki. Chodze na dwór na pole chyba nigdy się nie nauczę chociaz juz dobrych kilka lat mieszkam w Krakowie.
A własnie róznice w nazewnictwie jak sie u was mówi na długą bułke pszenna ale ta grubsza od bagietki z moich własnych doswiadczeń to ta sama bułka w Krakowie to weka w Łodzi angielka w Elblagu bułka paryska a gdzie indziej to nie wiem:-D

reklama
Do góry