reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Cześc mamuśki.Witam przy popołudniowej kawusi.Witaj Iza.Kochana nie daj się jak rozwód to tylko z orzeczeniem o winie.Masz wtedy szanse na alimenty na siebie a i inne przywileje.Nie daj się oni wszyscy obawiają się takiego orzeczenia.Wiem coś o tym.Może takie sprawy trwają troche dłużej ale nie warto odpuścic..

Moja Mama ma identycznie. Ma chore oczy (na jedno nie widzi,na drugie słabo) i okulistka mówi,że jak nic,należy Jej się renta/zasiłek,ale komisja uważa inaczej... :dry:

To czemu mama się nie odwołuje do Sądu ?Kochana ja się swego czasu odwoływałam i fakt trwało to ponad rok ale wygrałam i Zus wyrOwnywał kase.W uzasadnieniu pisałam,że rządam badania przez komisje lekarską /conajmniej 2 lekarzy/,a nie przez lekarza orzecznika który to mnie wcześniej badał w Zusie.Po pół roku miałam komisje lekarską we Wrocławiu a po kolejnym pół roku sprawe i wygrałam.Jeżeli chodzi o dziecko Cary tzn. zasiłek pielęgnacyjny to kochane jeżeli dziecko nie ma rechabilitacji to komisje zazwyczaj odrzucają takie wnioski i uznają takie dzieci za zadrowe,ale i od tego można się osdwoła.moja JUla miała zasiłek pielęgnacyjny do 2 latek ze względu na wcześniactwo i zalecaną rechabilitacje.Potem na następnej komisji odrzucono nasz wniosek bo nie była już rechabilitowana ale komisja we Wrocławiu przyznała jej jeszcze grupe- oczywiście po odwołaniu się na pół roku- momo,że miała jeszcze niewykluczoną dysplazje oskrzelowo- płucną.Z tymi grupami jest różnie i troche ciężko je zdobyc

My juz w domu ze spacerku :-)...
Dasko dostal nowe buty i upolowalismydla niego sweterek na zime ;) ale po to pojde jutro...
Kupilam sobie sukienke na roczek synka kuzynki ;)...
Do tego leginsy i buty na obcasie i laska jak sie patrzy :D...

no i dzwonili z tej pracy w sklepie... Ten kierowkik z ktorym caly czas to zalatwialam... On jest caly czas za tym zebym przyszla na to pol etatu... Po za tym moja kolezanka ktora tam pracuje nie ma z kim zostawic dziecka i byc moze zrezygnuje z pracy, to ja wejde na pelny etat na jej miejsce :-)...

3majcie kciuki bo sie pieknie zaczyna robic :-D

reklama
Do góry