reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
Ja jednak zecydowałam się zrobić pomidorową. Amelia siedzi z emną przy stole i cała zadowolona. Zapomniałam powiedzieć teraz Małych dopadł katar :sorry2:

Fiodor wróci później ze szkoły, bo mu pozwoliłam zostać u kolegi wiec na razie cisza i spokój, tylko że zaczynam słyszeć tego piwnego Małego szatana :-p;-)

Mniam... pyszny obiadek :D.... uwielbiam pomidorowa!!!!!!!!!

Komu mojemu mezowi:baffled:no tak ze 100kg zywej wagi:dry:spoko:-p

Kochana mój eks też ważył 100kg a ja niecałe 50 i jakoś sobie z nim radziłam,a w każdym razie stawiałam się ile się dało.Nie ważne,że oberwałam- ważne,że pokazałam,że się nie boję

ooooo, gruuuboooo widzę :-:)baffled:

nadrobiłam.

Sprawa była - opisana na zamkniętym. Przyznali mi tylko połowę z wnioskowanej kwoty, ale za pół roku wniosek o kolejną podwyżkę.

Trochę sobie popisałyście.

Babcie - hmm, żadnej nie miałam. Ale z tego co opisuje cara to wychodzi na to że to wszyscy mieszkają u babci, więc nie ma co się dziwić, że babcia nie chce się zamienić na pokoje. Rozumiem babcię ale tez rozumiem poirytowanie cary. Chociaż ja na miejscu babci też bym się nie zamieniła :dry:

cara - ja myślę że tafojce chodziło nie o babcię a o Twoje podejście :dry:

Ja jednak zecydowałam się zrobić pomidorową. Amelia siedzi z emną przy stole i cała zadowolona. Zapomniałam powiedzieć teraz Małych dopadł katar :sorry2:

Fiodor wróci później ze szkoły, bo mu pozwoliłam zostać u kolegi wiec na razie cisza i spokój, tylko że zaczynam słyszeć tego piwnego Małego szatana :-p;-)

Chyba piwnookiego. :laugh2: :laugh2: :laugh2: :-p
Jaka dobra mama z Ciebie fiu fiu. :cool2: Pozwoliła u kolegi zostać,no to się chwali. :-D :-p Ale na pewno to jest kolega? Czy może jednak koleżanka? :cool2: :-D :laugh2: :-p
Zdrówka dla Dwojaczków! ;-)

Tafojka to zdrowka dla dzieciaczkow. jejku, oni sie chyba przez bb tak tym katarem zarazaja....
czesc Phantas:))

Cara pieniadze z mopsu napewno ci sie naleza, tymnbardzije ze masz zasadzone aleimnty i jestes samotna matka, skladaj podanie na wywiad i czekaj.

Agutka w jednych maistach rodzinne jest z urzedu , w innych wyplaca mops.
ja tez mam z urzedu, u nas mops sie tym nie zajmuje

moja mala jeszcze spi, ale pewnie niedlugo sie obudzi....

Tafojka to zdrowka dla dzieciaczkow. jejku, oni sie chyba przez bb tak tym katarem zarazaja....
czesc Phantas:))

Cara pieniadze z mopsu napewno ci sie naleza, tymnbardzije ze masz zasadzone aleimnty i jestes samotna matka, skladaj podanie na wywiad i czekaj.

Agutka w jednych maistach rodzinne jest z urzedu , w innych wyplaca mops.
ja tez mam z urzedu, u nas mops sie tym nie zajmuje

moja mala jeszcze spi, ale pewnie niedlugo sie obudzi....

Mi powiedzieli ze skoro ja nie wdowa i nie rozwodka to grosza wiecej nie dostane bo mi sie nie nalezy... Mojej mamie powiedziano to samo ;-/

reklama
Ja papiery po rodzinne skladam zawsze w MOPS'ie... :-/
400 zl od ex

No to,jak nic,należy Ci się jeszcze okresówka z MOPSu,a i pewnie jakiś dodatkowy zasiłek! :tak:
Twój dochód na miesiąc na 2 osoby wynosi 448zł. Max możesz mieć 702zł (351zł na osobę). Liczymy.

702zł - 448zł = 254zł

254zł x 50% (bo przyznają połowę tej różnicy,która Ci wyszła powyżej) = 127zł

I te 127zł możesz bez problemu dostać w MOPSie. I pewnie jakiś celowy,czy na żywność też. Może warto się tam przejśc raz jeszcze???

Do góry