reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

część dziewczynki:)
co do morza to jeżdżę co roku z dziewczynkami-nie wymagam dużo byle był dach nad głową więc płace też nie za wiele.ale w tym roku wyłamałam się i jadę do tej samej miejscowości -Dziwnów- ale do innej kwatery już z kuchnią więc mimo ,ze drożej za nockę to wyżywienie na mieście mi odejdzie.zresztą zobaczymy i się przekonamy:)

pare lat temu jeździłam do Międzyzdroi i tez miałam kuchnie do dyspozycji ale jak urodziła sie mała zmieniłam miasto na mniejsze i mniej tłoczne.w Międzyzdrojach jeden na drugim na plaży leży. a tu mam rzut beretem na plaży-idziemy rano koło 10 rozbijamy sie i idziemy na śniadanko:) a miejscówka zarezerwowana hehe.
Aha chwalę Wam się!!! Dostałam się na kurs z PUP księgowość małych i średnich przedsiębiorstw:)))
Jedyna lipa ,że zaczyna się w czerwcu i trwa 180 h a ja wyjeżdżam 13 lipca i obawiam się ,że w tym terminie nadal będzie trwał;/ pół biedy jak sam kurs byle egzamin mi nie wypadł w tym czasie;((((

Krewetka w pięknym rejonie mieszkasz- aż szkoda.a co dlaczego się przeprowadzasz???
Rosi to tak jak Mozi pisze wszystko zależy od wymagań jakie masz względem kwatery. spokojnie nawet za 35 zł możesz dostać.
Mozi w zeszłym roku za małą jeszcze nie płaciłam-w tym kończy już 4 l i wołają połowę ceny a za starszą normalnie bo ma 12 l;/ w sumie w tym roku mam 840 zł za pokój z kuchnia i łazienką no i do morza 70 m. a dojazd 200 zł w obie strony jak dobrze pójdzie.
jeżdżę pociagiem w sumie od zeszłego roku dopiero i fantastyczna sprawa-mała nie marudzi moze pochodzic porysowac czy coś. co roku jeździłam samochodem-masakra jak sobie przypomnę-co godzina postój;/ z tym ,ze pociąg 1 klasa tzn wykupiłam bilety 2 ale tak jakoś nie komfortowo z obcymi ludźmi mi było i zamieniłam na 1 kl.w sumie chyba 60 zł dopłaciłam ale był spokój.

Sa5mia poszukaj w necie na pewno znajdziesz cos dla taty. powodzenia :*

Jaimis ja tez kompletnie nie mam w co sie ubrać- wszystko dzieciom kupuje. nawet za pieniadze które zgarnęłam na urodziny kupiłam małej sandały, półbuty i lakierki.Monice też musze na lato jakieś spodenki pokupować.ochhhhh

A tak po za tym chore z nada jesteśmy-zaraz jade z nią do lekarza. Jutro u nas fajny festyn ale moja monika występuje w dwóch miejscowościach i musze ja wozić;/ na westyn miałam iść z przyjaciółką ale focha zarzuciła ,ze ja dostałam się na kurs a ona nie i lipa.a może i dobrze bo ledwo ,żyję, a tak zimne piwko i na drugi dzien szpital chyb;/
miłego weekendu ależ się rozpisałam:***

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry
anulaws ja w zeszlym roku caly lipiec i poczaek sierpnia przesiedzialam na szkoleniu z up, ale bylo fajnie, wiec nie zalowalam.a macie gwarancje pracy po szkoleniu bo u nas byla gwarancja.
wiec w sumie wpadl dodatkowy staly dochod na 5 miesiecy.

a teraz pracuje w zupelnie innym dziale niz szkolenie, teraz w pracy sie przeszkalamy z nowego macierzynskiego, dojsc do konkretow w tym trzeba bo kobiety dzwonia juz i wypytuja...

ollka22 nie to szkolenie bez możliwości zatrudnienia ale zawsze coś.oby tylko egzamin mi nie wypadł na urlop bo będzie lipa a tak to wezmę L4 na tydzień i jakoś przejdzie.

anulaws wiesz papierek tozawsze cos, sama tez robilam kurs z up i zadowolona bylam.
ja dzis w pracy mialam szkolenie z nowego programu kadrowego, caly dzien sie szkolilismy, masakra.

anulaws i jak tam ozdrowiałyście??? A zaczęłaś staż jakiś????
U nas poprzednio pracowała laska w 2000 ją zwolnili i potem nie pracowała ale nie szukała zbytnio pracy z dziećmi siedziała, potem zaczęła z kilka lat szukała bez skutku a jak skończyła kurs z up kadry i księgowość to dostała pracę tak że warto, no i w czasie kursu jej płacili i zwracali koszt dojazdu i wyżywienia.

jaimis jakos w czerwcu zaczynam ten kurs-same pajace nie wiedza kiedy.
Nie ozdrowiałyśmy;/ mała 2 tydzień w domu. w zeszłym miała zapalenie gardła-no i przeziebiona ale bez antybiotyku ale tatuś nie mógł usiedzieć w niedziele z dzieckiem w domu i zabrał ją na rybki a wiało jak diabli i mała ma zapalenie ucha i antybiotyk;/ i kolejne 80 zł poszło sie rąbać:(((
W sobote jade do Wrocławia do zoo obiecałam dzieciom i bilety na pociąg kupione więc misi byc juz dobrze:)

miłego dnia buziaki;*

co tak puściutko?
jutro jadę do zoo do Wrocławia trzymajcie kciuki za pogodę bo się pochlastam chyba!!!!!!! wszędzie mówia że ma padać;:no:

miłego weekendu:***

anulaws aaaa chlastu chlastu podobno ma być brzydki weekend ja myślałam z małym aby pójść pierwszy raz na basen w jego życiu bo ja to kilka razy byłam a na starość może będę miała własny :-D:-D:-D:-D:-D no ale mnie gardło boli i zimno rano było 9 stopni, a mój na bank nie da włosów wysuszyć to chcę zacząć chodzić jak będzie ciepło. No dobrze że kurs u nas mają się podobno od lipca zacząć. To pochwal się focią po wypadzie :tak: Ja jeszcze nigdy nie byłam we Wrocławiu jak mały będzie starszy chcę kiedyś jakiś sobie wypad zrobić do Wrocławia a Ty daleko masz do Wrocławia? Zresztą w Zielonej Górze też nie byłam ;-)

reklama
Do Wrocławia mam jakieś 200 km około- jechaliśmy 4,5 godz pociagiem.Pogoda moze nie była najlepsza ale uśmiałam się jak nigdy-wpuść wieśniaków do dużego miasta hahhahah. ubaw po pachy:)
Fotke taka ogólną wrzuciłam na fb:)
no ale nie obyło sie bez kontuzji- mam problemy z kręgosłupem i trochę musiałam targać padniętą Nadę a dzisiaj mam lipe i jutro idę na zastrzyki :( a bolą :((((
miłego dnia buziaczki:***

Do góry