reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Elena jak tak przeczytałam Twoje posty to zastanawiam się czy my przypadkiem nie mamy z tym samym człowiekiem dziecka?!:szok: Mój identyko! Może teraz trochę się zmienił i ostatnio nawet - uwaga!- sam z siebie zabrał małego na podwórko! Pierwszy raz w prawie dziewięciomiesięcznym życiu Filipka (i może drugi kiedy przez pół godziny pobył z nim sam:laugh2:). Jego matka tak samo. Zamiast pogonic hada z domu, żeby zajął się swoją rodziną i swoim dzieckiem, to trzyma go przy spódnicy... Dla mnie na dzień dzisiejszy ten okaz nawet trudno określić człowiekiem. Zwykłe dupki.

A do mnie nie zadzwonili z tą robotą...

reklama
Witajcie. Podam na pyszczek! Taka piękna pogoda a ja z dzieciem w domu:baffled:przewróciła mi całą chatę, niech to chorobsko da spokójbo oszaleję! Szanowny tatuś nawet napisał dziś dwa razy jak się Oli czuje... Cóż dziś ma dzień na troskliwość, albo siedział z nową panienką- pocieszycielką i chciał pokazać jaki to on dobry...biedna dziewucha:-D nie wie co ją jeszcze czeka.
widzę dziś temat szanownych mamusiek poruszony...:crazy:dla mnie to temat rzeka. Np mojej niedoszłej muszę nawet przypominać o mówieniu dzień dobry, nie ma tylko problemu jak jest jakiś widz. Pozbawiła swojego dzieciaka jakiejkolwiek decyzyjności. Małpa przyszła z nim nawet do notariusza na podpisanie umowy przedwstępnej, :crazy: Jak mnie wtedy podkurzyła!!! Synuś nic się nie odzywał a ta fisiowała więc ją szubciutko sprowadziłam do poziomu, powiedziałam że nie jest stroną w tej sprawie i nie życzę sobie jej obecności hhee :-) Widok przecudowny- kipiała!!! Jakich synuś później wulgaryzmów użył w moim kierunku to możecie sobie tylko wyobrazić. Tak więc Elena może ,, nasze mamuśki" po jednym plemniku ?głupota chyba dziedziczna nie??;-)
Aga1108 Może i pan tata pamięta kiedy są urodzinki, ale domyślny to on nie jest że warto by było do dziecka przyjść. Myślę że zaproszenia skwitują tym że myślę tylko o prezentach i jak to uszczuplić ich portfele, ale szczerze dynda mi to;-)
Ollka masz rację że podobnie postępujemy, Ba nawet to samo imię nasze dzieciaczki mają:-)
To se popisała a teraz do okrutnej rzeczywistości- sprzątanko:dry:

Ostatnia edycja:
elena no nie wierze... kurde moj tez ma na alkohol. a jak nei ma to mama i babcia go wspomoga... a na czekolade do dziecka to juz nie....:no:

madziunia ja to teraz nawet kilka krotnie exa prosilam o pomoc przy dziecku, pisalam na fb, meila, smsa, dzownilami sie nie doczekalam... ale na pismie mam:tak: i to najwazniejsze. i tak wiedzialam ze sie nie odwazy przyjechac do malej.

eh te wszystkie matki exow jakies nie takie, wkoncu jakby byly ok to by pozadnych synow wychowaly.

a ja wkoncu dotarlam do domku, mialo byc kino ale w taka pogode az szkoda siedziec w zamknietej sali bylo:-D

madziunia8 wlasnie to jest ten strach przed tym ze zrobi sie cos nie tak, przeciwko wlasnemu dziecku... dlatego tez staram sie podejsc do tego z głową.. taktyka to połowa sukcesu.. dużo zdrówka dla córeczki!
Mozi wózek zamierzam wybrac w tym tygodniu bo juz nie ma czasu... ciągle porownuje polskie Jedo i Tutka zpompowanym kołami, a chwalony bardzo mutsy evo- z piankowymi kołami... a mama tak juz jest i jestem o wiele spokojniejsza...
Aga dziekuje.. to kolejna nie łatwa decyzja dla mnie do podjęcia.. to jest wlasnie ten strach że jednak podejme tą złą..
a jak to jest, miałaś mozliwosc zeby pozostac przy obu nazwiskach? wy macie rozwód?
pogoda sprzyja, takze udanego dalszego wypoczynku!
olcia gratuluje podjecia decyzji o dalszej edukacji, napewno sie przyda:) to technikiem czego tym razem bnedziesz?

a ja dzisiaj caly dzien na dzialeczce z rodzinką... zajadam grila poki jeszcze moge:-D
jutro kolejne podejscie wyciagniecia ojca do szpitala, bo jest co raz gorzej ;/
dobrej nocy..

Witam się poniedziałkowo. Humor do bani, jesteśmy po wizycie u pediatry i mamy do wykonania stos badań:wściekła/y:, już dziś męczyłam małą z siuśkami i jutro znów. W razie nawrotu gorączki antybiotyk więc fantastycznie urlop się zapowiada! A od jutra miałyśmy zacząć przystosowanie do przedszkola... Mam nadzieję że więcej atrakcji w tym tygodniu nie będzie...:crazy: Trzymajcie się babeczki.

hej....dzis pierwsza:-D

emilka, mamy separację, sędzina mnie poinstruowała,że mogę używać obu nazwisk lub wyłącznie swojego:tak:
w większości przypadków używam swojego nazwiska:tak:
apropos nazwisk, mam znajomą która nie przyjęła nazwiska męża i dziecku też dali jej nazwisko bo uznała,że on ma brzydkie i krótkie nazwisko a jej się kończy na -ski:rofl2: co kraj to obyczaj:-D

dzisiaj byłam w Tychach ( dzięki za instrukcje, dotarłam bez żadnego problemu, jeszcze byłam 30 minut przed czasem) na rozmowie w sprawie pracy w firmie medycznej , bardzo fajnie to brzmi:tak:, jest tylko jeden szkopuł :baffled: - dają umowę licencyjną czyli trzeba to traktować jako pracę dodatkową albo przejść na samozatrudnienie co mi się za bardzo nie uśmiecha:dry::tak:

reklama
Do góry