reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

marttika i obys sie nie przekonala, bo roznica jest powalajaca. wlasciwie wszyscy polacy co tu mieszkaja zaopatruja sie w akcesoria dzieciece w pl :tak: a co do wozkow to wlasnie moja kolezanka miala jumper czy jakos tak kupiony w pl. i o ile w polsce co druga mama z takim biega to tutaj wszedzie robil furrore i ja obce babki tez zaczepialy. ale naprawde nie ma sie co dziwic. nie dosc, ze wozek zgrabny to jeszcze soczyscie zielony z jakimis kolorowymi motywami a do tego pompowane kolka. a tutaj?
moj w sumie nie byla jakis szkaradny, nawet mi sie podobal, ale porowniania nie ma. i wiekszosc faktycznie jest bardzo ponura kolorystycznie. a juz za pompowane kolka to tu sie placi fortune :no:. dlatego ja kupilam na plastykowych. plus jedynie taki, ze drogi i chodniki rowne wiec zadnych problemow nie mialam z prowadzeniem :tak:.
emilka mieszkam w szwecji. i tutaj jest cos co sie nazywa blocket i tam ludzie sami wystawiaja rzeczy, ale sa tylko uzywane i nie sa to aukcje tylko cena jest z gory ustalona. no i potem jedzie sie po te rzeczy to wlasciciela. w ten spoosb kupilam lozeczko i komode z przewijakiem. ale np. wozka sie nie oplacalo, bo chcieli takich pieniedzy za wozki, ze sensowniej bylo nowy kupic.
jest tez jeszcze cos o nazwie tradera i to jest aukcja, ale tez rzeczy uzywanych.
niczego co by przypominalo nasze allegro tutaj nie ma :-(.
ehh... gdybym w obecnych okolicznosciach kompletowala wyprawke to i ja wiecej byloby mnie stac i tez mialby mi to kto z pl przywiezc. ale jak bylam w ciazy to i z kasa byla beznadzieja i tez nie mialby mi kto przywiezc towaru z pl. no chyba, ze za pieniadze a to odpadalo...
a naprawde az serce rosnie jak sie patrzy na te lozeczka, posciele, wozeczki, nocniczki i inne gadzeciki jakie mozna kupic w pl. oby tylko kasa na to byla.

reklama
kropelka dzieki za rady :tak: ja raczej myslalam o przewijaku ale tylko takiej deseczce niestety nie mam gdzie postawic calej komudki z przewijakiem :-( wiec chyba zbedne bedzie kupowianie przewijaka jak i tak bede musiala albo do niego siadac albo sie schylac :baffled: ewentualnie jeszcze pomysle o takim nakladanym na lozeczko ale chyba tez nie bedzie warto:tak:za to rogala poszukam :tak: wrocilam wlasnie z zakupow ehhh kolejne pieniadze poszly a tak na prawde nic nie kupione :baffled: i pomyslec ze nic dla siebie nie kupilam :-D:-D:-D

Raczkowa komodke z przewijakiem odradzam chocbys nawet miala gdzie postawic. za to sam przewijak kupilabym jak najbardziej i to taki nalozeczkowy wlasnie :tak:. kolezanka sobie taki sprawila i byla bardzo zadowolona. latwo nalozyc, zdjac i wygodnie uzywac :tak:
ja sie dopiero niedawno na nowo nauczylam kupowac cos sobie :-D. w ciazy to mialam kuku porzadne a kasy malo wiec kazdy grosz szedl na dzidzie. jak sie maly urodzil to tym bardziej wszytsko dla niego. teraz jak ma 3,5 roku to nadal uwielbiam robic dla niego zakupy, ale tak samo potrafie zadbac o siebie
. moj M dlugi czas mnie meczyl zebym o sobie myslec zaczela. smial sie, ze przez dzial damski przebiegam a na dzieciecym moglabym namiot rozbic :-D.

my po fryzjerze i zakupach, wlasnie rozjasniam wlosy, mam nadzieje ze cos z tego bedzie...

kropelka fakt u nas wozki sa slicznie, i naprawde w rewelacyjnych cenach ale mi zawsze zal ze nie mamy takich promocji na ciuchy jak inne kraje...
tam nawet ludzi na zasilkach stac na ubieranie dziecka w sklepie....

kropelka ja tez juz teraz kupuje i dla siebie, ale byl etap ze o sobie wogole nie myslalam,a teraz lubie sobie cos kupic. choc i tak wole dzieciece rzeczy:-D:-D

wypogadza sie wkoncu:)

moje dziecko szyje:-D musialm jej dzis duza igle kupic bow domu same miniaturki, dalam jej ejdna poszewke i wycina i zszywa cos tam, przynajmniej cicho jest

Ostatnia edycja:
kropelka jak kasa pozwoli to kupi teki nakladany na lozeczko nie sa drogie ale pierwsze co to bede polowac na rogala :tak:

olka to fajnie ze fryzura idzie do przodu czekamy na efekty :tak::tak:

swoja droga fajnie macie ze wybieracie wyprawke...:-D:-D

moja corcia uszyla sukienke dla lalki, wiadomo krzywe to ale i tak ladne, jutro zrobie foto to wam pokaze jak to wyglada, ale w szoku jestem:tak::tak:

a ja juz siedze z ruda farba i sie modle zebym jak marchewka nie wygladala....
bo blond wyszedl super... na kazdym kawalku wlosow inaczej... tylko na swoim odroscie slicznie jasno:tak:

olcia jestem ciekawa efektu:))
raczkowa ja to nawet byłam swiadoma ze kupuje sie cos takiego jak rogal:-D ale tak teraz sobie szperam i czytam i moze faktycznie byc przydatny i wygodny:))
a przewijak moze dostane w spadku, a jak nie to kupie moze taki na łóżko bo na szafke tez nie bardzo mam miejsce..

a ja juz okna pomyte, firanki powieszone i melduje ze akcja zakonczona pomyslnie. jestem cała i zdrowa:-) jaimis mozesz juz byc spokojna o mnie:-)

emilka super ze juz skonczone.

ja narazie jestem niezadowolona z efektu wlosy o duzo duzo za jasne... wrzucilam na nie mleczna czekolade.
zobaczymy coz tego wyjdzie

Helooooooooo :-D

Żyję :-) Kurde nie poczytałam wszystkiego no leniwiec ze mnie się zrobił okropny :crazy:

Nie piszę, bo mała zrobiła się tak czadowa że nie mogę się od niej oderwać :-D:-D

Mówię wpadnę pewnie Raczkowa rodzi :-p ale trzymasz się kobito widzę :-p:-p

Widzę że u Was wporząsiu cieszę się z tego bardzo :-D

Postaram się częściej pisać kobity :-D

reklama
Do góry