reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Witajcie
My od piatku z G walczymy caly czas.Juz bra mi slow i napewno nic z tego nie bedzie.Juz jestem tego pewna .
G mi dzis kompa zabiera na tydzien lub dluzej.
W s rode ma miec widzenie z Oliwka ale powiedzial ze razej w srode nie przyjdzie.Jak cos to w czwartek i wtedy moze mi na ten czas co bedzie z mala kompa przyniesie to wpadne sie przywitac :-).

Ja to jestem nalogowiec bb wiec ja nie wiem jak ja to wytrzymam.

3 majcie za mni kciuki I ja wam zycze duzo sil na urzeranie sie z tymi naszymi ex .

reklama
Witajcie
My od piatku z G walczymy caly czas.Juz bra mi slow i napewno nic z tego nie bedzie.Juz jestem tego pewna .
G mi dzis kompa zabiera na tydzien lub dluzej.
W s rode ma miec widzenie z Oliwka ale powiedzial ze razej w srode nie przyjdzie.Jak cos to w czwartek i wtedy moze mi na ten czas co bedzie z mala kompa przyniesie to wpadne sie przywitac :-).

Ja to jestem nalogowiec bb wiec ja nie wiem jak ja to wytrzymam.

3 majcie za mni kciuki I ja wam zycze duzo sil na urzeranie sie z tymi naszymi ex .

Trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko się ułoży po twojej myśli.

Mam pytanie do dziewczyn których dzieci mają AZS - wiem że o tym rozmawiałyśmy ale mam dziurawą pamięć --- czy mogłybyście mi odpowiedzieć na następujące pytania:

1. w czym kąpiecie maluchy?
2. jakich kremów używacie - które polecacie?
3. czy to mija czy już zawsze będzie miała AZS?
4. Na co uważać np. w diecie by nie pogorszyć stanu?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi

Czechow
1. Oliatum
2. Oliatum, na zaczerwienienia elidel, a na szorstkie zmiany maśc robioną na zamówienie
3. 90 % dzieci wyrasta z AZS
4. Moje dieta od dermatologa:
Mięso: kurczak i wieprzowina. Żadnych gotowych wędlin
Picie: herabta, kawa zbożowa, kompot z jabłek
Owoce: jabłka, banany
Warzywa: wszystkie gotowane
można dżem z porzeczek
do smarowania margaryna

Czechow:
1:oliatum+ niby takie mydlo robione..aqueous crem...tez niewiem czy to w polsce jest ale ze wszystkich masci,kremow itd to jest najlepsze czego maly uzywal...
2:do twarzy uzywam E45(ale niewiem czy to w plosce jest)a do skory mam masc robiona...
3:tak jak kaltunek mowi w 90 % mija ale ile w tym prawdy niewiem:/
4:ja probuje wszystkiego dawac malemu,bo u mnie jest tak ze raz cos zje i ma uczulenie,a za tydzien np juz nie:/ jedyne rzeczy ktorych napewno nie moze jesc to ogorek i czekolada(chociasz znajoma lekarka podpowiedziala mi zeby mu dawac raz na jakis czas ale tylko czekolade typu kinerki....itp)

Bardzo wam dziękuję - używamy od pewnego czasu oliatum soft - nie widzę poprawy - kupiłam emilum na tej samej bazie zobaczymy co będzie === no nic nie dostałam balsamu do ciała jutro poszukam.

Czy ta maść robiona jest ze sterydami?

reklama
czechow - maciek ma azs i mi dermatolg zabroniła kremów nivei

Naprawdę?? O kurcze sporo mam z którymi rozmawiałam powiedziały mi że ten krem im bardzo pomógł... no cóż chyba znowu są dwie szkoły otwocka i falenicka... no nic zobaczymy...
Powiedz mi czy na głowie mały też miał zmiany? Jeśli tak to czy wystarczy sam płyn do kąpieli czy lepiej kupić też szampon?

Do góry