a tak jak napisałem nieco wyżej ale jeśli już pisze do Ciebie to dodam że mam wielki dylemat z prezentami normalnie dla dzieci...opowiadaj co nowego u Was![]()
![Cool :cool: :cool:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/cool.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a tak jak napisałem nieco wyżej ale jeśli już pisze do Ciebie to dodam że mam wielki dylemat z prezentami normalnie dla dzieci...opowiadaj co nowego u Was![]()
Witaj mamo JulciPirrllott witaj po długiej nieobecności.Jak tam sprawy sercowe?
Wiesz logopeda na razie nie wiele może tu poradzić. Np, Dawidek i Piotruś kożystają z logopedy ale to dla tego bo mają braki w wymowie czy czytaniu. Dawidek już nie ma z tym problemu a Piotruś robi wielkie postępy jeśli chodzi o Arusia to jest bardziej problem w psychice i tylko jak na razie pomoc specjalistów specjalizujących sie autyzmem. On, jak zauważyłem, potrafi czysto i wyraźnie powiedzieć jakieś słowo ale to jest bardzo żadko. Zamyka sie bardziej w sobie jeśli jest w sytuacji kiedy inne dzieci są z mamami. niestety ten problem czasani mnie przerasta. Nie mówi nic ale jak powie to bardzo wyraźnie.Pirrllott kurcze,ale ten czas leci,chlopcy juz do szkoly chodza,a co z Arusiem?nie mowi,a jaki ma kontakt z Toba i chlopakami???a chodzisz z nim do logopedy??
Oj OluPilociku to masz 2 lobuziakow w domu) a Arus mam nadzieje wkoncu sie otworzy, moze zmiana poradni?? probuj wszytkiego.
dawno sie do nas nie odzywaleszagaldaj w maire mozliwosci
![]()
Witaj mamo JulciTeż się cieszę że ponownie widzę znajome nicki i nowe mamy które chcą tu porozmawiać
Jeśli chodzi o sprawy sercowe to chyba zrozumiałem że to sprawa najmniej ważna. jakby nie było szczęście moich dzieci jest najważniejsze
Moje serce jest szczęśliwe kiedy moje dzieci są radosne
Wiesz logopeda na razie nie wiele może tu poradzić. Np, Dawidek i Piotruś kożystają z logopedy ale to dla tego bo mają braki w wymowie czy czytaniu. Dawidek już nie ma z tym problemu a Piotruś robi wielkie postępy jeśli chodzi o Arusia to jest bardziej problem w psychice i tylko jak na razie pomoc specjalistów specjalizujących sie autyzmem. On, jak zauważyłem, potrafi czysto i wyraźnie powiedzieć jakieś słowo ale to jest bardzo żadko. Zamyka sie bardziej w sobie jeśli jest w sytuacji kiedy inne dzieci są z mamami. niestety ten problem czasani mnie przerasta. Nie mówi nic ale jak powie to bardzo wyraźnie.
Oj Oluobiecuję że będę zaglądał często
Jeśli chodzi o poradnie to ta jest dobra i bardzo ważne jest to aby Areuś miał kontakt z jak najmniejszą ilością specjalistów. On musi mieć zaufanie do fachowca bo inaczej nici z terapii. To jest moje zdanie tylko bo żaden lekarz mi tego nie mówił ale myślę że tak powinno być najlepsze dla niego.