reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Śliwka a myślałaś może o piesku uczniaczku z fisher prica? Moja mała dostała go jak miała jakieś 9 miesięcy - świetna zabawka - śpiewa, liczy, mówi - moja była zakochana w nim.... no i bardzo długo wytrzymał - w sumie mała się przestała nim bawić a u niego przesłało działać tylko jedno ucho. Zobacz może ci się spodoba

zgadzam się, zabawki z fishera warto kupować, bo zwykle są bardzo trwałe. mamy parę i zarówno ja jak i młody jesteśmy zadowoleni ;-). chyba i w tym roku pójdę w tę stronę i kupię coś edukacyjnego z fishera. oglądałam jakiś czas temu tego pieska uczniaczka, ale Maćko ma już prawie dwa lata i nie wiem czy go on na długo zajmie. myślę też o jakiejś układance albo klockach wielofunkcyjnych, ale ciężko znaleźć coś naprawdę ciekawego i w sensownej cenie.

co do prezentów od facetów to nieźle się uśmiałam czytając Wasze opowieści :laugh2:. święta racja, mężczyźni potrafią wymyślić coś całkiem wyjątkowego na prezent ;-). ja od mojego byłego już nie dostaję, jeszcze na poprzedniego mikołaja dostałam srebrne kolczyki, ale zupełnie nie w moim stylu, więc odziedziczyła babcia. za to ostatnio całkiem bez okazji dostałam od (jeszcze nie mojego) L pięknego wielkiego słonecznika :-). skromnie, ale bardzo miło.

drapaczka do jajek mega świetny pomysł :laugh2:.

reklama
Rzeczywiście to zależy od dziecka - moja się dość długo bawiła ale może rzeczywiście lepiej poszukać czegoś przyszłościowego.... A myślałaś nad duplo? - nie pamiętam kiedy myśmy kupili pierwszy prosty zestaw ale to chyba było jakoś w wieku twojej pociechy.... albo coś z little tikes.... w sumie teraz to tylko zawartość portfela ogranicza.

no no właśnie, chodzi mi po głowie duplo. fakt, że nie jest przesadnie tanie, ale z okazji świąt chyba w jakiś niewielki zestaw zainwestuję. Maciej jest strasznie ruchliwy i niewiele zabawek go interesuje, a jeśli już to raczej na bardzo krótko :-(. jedyne co go zajmuje to właśnie coś, gdzie trzeba pokombinować, coś zbudować, poskładać. chyba duplo może być dobrym pomysłem, ale przejrzę co nowego oferują z fishera.

To prawda że duplo do najtańszych zabawek nie należy ale warto - jeśli lubi ruch i kombinacje to może kolejka do składania albo może klocki - jakiś wyrąbisty komplet klocków drewnianych.

Witam wszystkich,

Olla no to ładnie - mam nadzieję że się dostaniecie....u nas na razie przerwa w chorowaniu - zobaczymy ile wytrzymamy....

Co do prezentów to moja mała w tym roku mnie zdziwiła - pisałyśmy list do mikołaja i zażyczyła sobie pluszowego łabędzia :eek: - nawet nie macie pojęcia ile się naszukałam - okazało się że tylko jedna firma go robi - i na szczęście udało mi się kupić ostatniego (kiepsko się sprzedają i nie wiadomo czy będą dalej je produkować) - nie mam pojęcia skąd jej się wziął ten łąbędź no ale cóż zobowiązałam się to i będzie... dodatkowo będzie sklep z duplo o taki: LEGO DUPLO 5604 Sklep Promocja od Barsop Gwarancja (831487453) - Aukcje internetowe Allegro

Dzien dobry:-)

Olka trzymam kciuki zeby sie udalo dostac do tego lekarza,a swoja droga to mnie ta grypa przeraza,zeby do lekarza nie mozna bylo sie dostac:no:

Ja w sobote jade dla malego po lozko dzieciece,a na gwiazdke pomyslu brak:sorry:

zobaczymy, mam andziejz e zgodzi sie ja przytjac, bo antybiotyk sie dzis konczy. a efektu to po nim nie ma.

ja prezenty na mikolaja mam, w sumie to obie dziewczynki juz dostaly do babci takie same lalki.
Majce kupilam odkurzacz zabawkowy, a Oliwka wymyslila sobie sanki dla lalek, wiec dostanie sanki, do tego kombinezon dla lalki i ubranka. taka mala mamusia zniej:)

a na swieta juz sie rozgaldalam, i poki co malo pomyslow... malej napewno dokupie jakies rzeczy do kuchni

reklama
ja nie wiem co z prezentami w tym roku, trochę się pozmieniało ale chyba ten wątek nie jest odpowiednim by o tym się rozpisywać.

Dobry wieczór
czekam na P - może mnie utuli do snu

Aaaa - moje dziecko ma już trzy tatułaże ;-);-);-)

Do góry