reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co ze slodyczam,chipsami itp.

Wydaje mi się, że nie ma sensu uczyć dziecka jedzenia słodyczy i chipsów - nawyki żywieniowe zostaną mu na całe życie. Dlatego, ja obstaję, że jeśli ma być słodkie, to niech to będą naturalne słodycze, np. deserki z kaszki manny, orzechy, miód, owoce itd., a słone przekąsk to mogą być, np. oliwki. Przekąski typu chipsy przynoszą więcej szkody niż pożytku.

reklama
Ja moim daje różnie, czasami wcale, czasami jakiegoś cukierka czy batonika kinder, i tak jak wyżej, jak są święta to troszkę więcej ale nie że można jeść ile chce, bo pewnie zjadły by więcej chociaż nie zawsze mają ochotę na słodycze ;)

Nie kupuję dla dzieci gotowych słodyczy, nie mają dobrego składu. Poza tym sama nie jem na co dzień słodyczy tak więc z jakiej paki niby mam je dawac swojemu dziecku? Co nie znaczy, ze moje dzieci nie znają słodkiego smaku. Znają :) Z owoców, jak również z domowych wypieków. Praktycznie co tydzień piekę jakieś ciasto oraz jemy po południu na weekendy :)
Ostatnio hitem stało się u nas ciasto porzeczkowo serowe:
torcik-porzeczkowo-serowy-1200x600.jpg

U nas teściowa nauczyła moja corke jedzenia słodyczy. Niestety teściowej nie możesz nic powiedzieć wiec sie wyprowadziliśmy. I teraz my mamy tylko wpływ na jej wychowanie.

Do góry