reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co z sucha skóra?

Na suchą skórę i rogowacenie stosuję peeling gruboziarnisty. Firma Joanna ma tanie, a do skóry wrażliwej polecam peelingi Bielendy. Robie go 3 razy w tygodniu. Potem nawilżam się specjalnym kremem. Ja jako alergik stosuję dermokosmetyk Keranorm i bardzo go sobie chwalę, ale dobrą serię ma też Garnier albo AA Ciało Spragnione.

ja używam emolium - na skórę suchą są rewelacyjne. Nawilżają bardzo dobrze i łagodzą podrażnienia. Przeznaczone są właśnie do skóry z problemami, więc mają za zadanie skutecznie je niwelować.

reklama
Hej dziewczyny!
Jakiś czas temu dostałam alergii kontaktowej, byłam leczona maściami sterydowymi i po leczeniu mam mnóstwo zmarszczek na dłoniach, skóra jest sucha i nieładna. Macie jakieś pomysły jak zregenerować mocno uszkodzoną skórę?

Mysle że dobrze byloby nalozyć parafine na dłonie. Zabieg krórtki, u kosmetyczki kosztuje ok20-30 zł max a efekty super. A jesli szkoda ci kasy to chyba mozna próbować smarować kremami ale nie bedzie to taki efekt jak po parafinie.
Wykonuje kolezankom taki zabieg i są w 100 % zadowolone więc polecam!
;-)

Ostatnia edycja:
Mysle że dobrze byloby nalozyć parafine na dłonie. Zabieg krórtki u kosmetyczki kosztuje ok20-30 zł max a efekty super. A jesli szkoda ci kasy to chyba mozna próbować smarować kremami ale nie bedzie to taki efekt jak po parafinie.
Wykonuje kolezanką taki zabieg i są w 100 % zadowolone więc polecam!
;-)

Właśnie też o tym słyszałam. Tylko zastanawiam się czy przy zaleczonej egzemie można to stosować?

Może spróbuj dobrych kremów do rąk regenerujących skórę

Używałam kilku typu Ziaja, Dove, Soraya- wszystkie są za słabe. Może znasz jakieś naprawdę dobre. Nie wiem, może jakieś dostępne w aptece są lepsze?

Najlepszy krem - moim zdaniem Neutrogena. Mozesz sprobowac takiego starego sposobu, posmaruj dlonie gruba warstwa kremu i zaloz na cala noc bawelniane rekawiczki, efekt natychmiastowy choc metoda meczaca.

Kremy z Neutrogeny są bardzo dobre. Znajdź coś regeneracyjnego. Warto sttosować też profilaktycznie. Ja przed tamtą zimą i w trakcie często smarowałam i po raz pierwszy miałam zimą ładne dłonie.

reklama
polecam do rąk Maść Ochronną z wit. A, kupuje sie w aptece, kosztuje ok 3 zł. Wystarczy posmarować dwa razy dziennie, nawet nie po każdym myciu rąk, a efekt wreszcie zadbane dłonie. Miałam olbryzmi problem z pękającą skórą dłoni, a jak nie pękała to wyglądała jak skóra krokodyla :(

Do góry