reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co to za krwawienie?pomożecie.. ?

Hormony miałam w normie, prolaktyna podwyższa jedynie była w okresie po laktacji. Jajniki trochę wyglądają jak pcos, ale nic innego tego nie ukazuje a w ciążę też bez problemu zachodziłam (ciąże planowane w pewnym odstępie czasowym). Nie raz @ musiałam wywoływać np biorąc luteine.
Przez kilka lat używam apki i ona na podstawie wprowadzanych danych wyliczała mi termin owu czy @. W terminie owu gdy planowałam ciąże dzialaliśmy i w 2 cyklu wyszło (obydwie ciąże) Krwawienie, gdy byłam już w ciąży (potwierdzona u lekarza) pojawiło się w okolicach przewidywanej @. Było to żywoczewone (sorki za opis) krwawienie 1 dniowe. Kolejnego dnia umówiłam lekarza i na kontroli nie znalazł nieprawidłowości (np. krwiaka) które wskazałoby przyczynę krwawienia. W dniu krwawienia byłam na SOR, nic nie pomogli bo we wczesnej ciąży to nic nie widać, różnie może być itd.
Szczerze to może bardziej bym wynikała w regularność cykli gdybym miała problem z zajściem w ciążę, a skoro się udawało to nie wnikałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Hormony miałam w normie, prolaktyna podwyższa jedynie była w okresie po laktacji. Jajniki trochę wyglądają jak pcos, ale nic innego tego nie ukazuje a w ciążę też bez problemu zachodziłam (ciąże planowane w pewnym odstępie czasowym). Nie raz @ musiałam wywoływać np biorąc luteine.
Przez kilka lat używam apki i ona na podstawie wprowadzanych danych wyliczała mi termin owu czy @. W terminie owu gdy planowałam ciąże dzialaliśmy i w 2 cyklu wyszło (obydwie ciąże) Krwawienie, gdy byłam już w ciąży (potwierdzona u lekarza) pojawiło się w okolicach przewidywanej @. Było to żywoczewone (sorki za opis) krwawienie 1 dniowe. Kolejnego dnia umówiłam lekarza i na kontroli nie znalazł nieprawidłowości (np. krwiaka) które wskazałoby przyczynę krwawienia. W dniu krwawienia byłam na SOR, nic nie pomogli bo we wczesnej ciąży to nic nie widać, różnie może być itd.
Szczerze to może bardziej bym wynikała w regularność cykli gdybym miała problem z zajściem w ciążę, a skoro się udawało to nie wnikałam.
Ja dopiero zaczęłam planowanie, nieregularność mnie trochę irytuje bo nie wiem kiedy mogę się spodziewać owulacji, w tym cyklu miałam ją około 32 dnia cyklu, a teraz zdziwiłam się ze miałam @ tak wcześnie bo w poprzednich cyklach pojawiała się 14-15 dni po owulacji. Ale może widocznie to jakiś błąd w moich wyliczeniach. Pozostaje mi chyba tylko cierpliwość i obserwacja.

Narazie nie jestem pod stałą kontrolą bo mnie każdy odsyła z kwitkiem :) wszyscy mówią że jak nie będzie wychodzić to że wtedy trzeba się zgłosić. Także narazie nie wiem jaka jest przyczyna.
Powiedz lekarzowi że masz bardzo nieregularny cykl, i że się starajcie, przy takich cyklach ciężko trafić w owulacja

Powiedz lekarzowi że masz bardzo nieregularny cykl, i że się starajcie, przy takich cyklach ciężko trafić w owulacja
Wiem że ciężko, ale przed owulacją boli mnie brzuch jak na @ wiec nie jest jeszcze aż tak źle, minus taki że następną owu mogę mieć również około 30 dnia cyklu wiec to miesiąc czekania i obserwacji, jest to trochę męczące.

Wiem że ciężko, ale przed owulacją boli mnie brzuch jak na @ wiec nie jest jeszcze aż tak źle, minus taki że następną owu mogę mieć również około 30 dnia cyklu wiec to miesiąc czekania i obserwacji, jest to trochę męczące.
A miałaś kiedyś monitoringu cyklu ? Bo tak naprawdę nie wiesz czy pęcherzyk pęka , Moja przyjaciółka tak miała, bardzo długie cykle bezowulacyjne

reklama
A miałaś kiedyś monitoringu cyklu ? Bo tak naprawdę nie wiesz czy pęcherzyk pęka , Moja przyjaciółka tak miała, bardzo długie cykle bezowulacyjne
Nie miałam monitoringu, także nie wiem czy pęka. W tym cyklu wiem że miałam pęcherzyk 23 mm bo byłam akurat u ginekologa, zrobiłam test owulacyjny i był dodatni a dwa dni później już wychodziły ujemne. Teraz jakoś wybiorę się do gin może mi coś więcej powie.

Do góry