reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co to oznacza?

Xmyg

Początkująca w BB
Witam
Dzisiaj rano robiłam dwa testy ciążowe i na obu wyszły mi blade kreski, są one widoczne gołym okiem i pojawiły się po 2-3 min. Oczywiście od razu udałam się na badanie Beta hcg z krwi i przed chwilą odebrałam wynik 4mlU/ml. Czy to wczesna ciąża? Z góry dziękuję za pomoc

reklama
reklama
Skoro masz 2 dni do @ ,to jest szansa że ta beta za np 2 dni będzie dużo wyższa , bo to dziwne żebyś wszystkie testy były wadliwe ,ale z drugiej strony ,przy tak niskim beta hcg skąd wynik dodatni na teście ,ale też trzymam kciuki żeby to jednak ciąża :)

Pokuszę się o stwierdzenie, że jak robiłaś testy to beta była wyższa a później w momencie badania krwi była już spadkowa. A to oznacza ciąże biochemiczną. Niemozliwe, żeby testy wyszły pozytywne (one zazwyczaj wykrywaja hcg od poziomu 10) a beta wyniosła tylko 4.

Pokuszę się o stwierdzenie, że jak robiłaś testy to beta była wyższa a później w momencie badania krwi była już spadkowa. A to oznacza ciąże biochemiczną. Niemozliwe, żeby testy wyszły pozytywne (one zazwyczaj wykrywaja hcg od poziomu 10) a beta wyniosła tylko 4.
No w sumie możesz mieć rację

Jutro powtórzę bhcg bo dzisiaj nie miałam na to czasu.
Robiłam dzisiaj test i wyszła drugą kreska ale już bledsza niż poprzednio :( nie wiem co myśleć

reklama
Do góry