reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robimy po macierzyńskim?

reklama
Jolka, chyba na kciuki już za późno, ale mam nadzieję, że pierwszy dzień ok...
Prosimy o relację....

Toska, powodzenia...

Mnie też to czeka. Dziś miałyśmy rozmowę z pierwszą kandydatką na nianię. Ale chyba muszę szukać dalej. Kobieta, choć bardzo sympatyczna niestety jest dość zajęta w zimie i chce opiekaować się Karolinką na zmianę z córką- studentką. A mi to raczej nie odpowiada... Nie chciałabym stresować dziecka takimi zmianami. Co o tym sądzicie? Wydaje mi się, że Karolina jest jeszcze za mała na zmieniające się opiekunki...

Mam jeszcze 3 numery telefonów do kandydatek, chyba jutro będę dzwonić:sorry2:

Ja już po pracy i obiadek już zdążyłam zrobić :tak:
Maksio grzeczny był u niani:-)
W pracy też ok tylko jedna klasa mnie strasznie wkurzyła :wściekła/y:
No i dyr zrobił mi mały szantaż i nię będę miała godziny na karmienie :no: znaczy będę miała, ale nie płatną :wściekła/y: mimo, że się należy :-(

jolka to nie fair z jego strony:no:
a propos przerwy na karmienie, do jakiego wieku dziecka przysługuje ta przerwa?
Monika ja bym dalej szukała:dry:

Jolka, to super, że Maksio grzeczny. Szkoda tylko, że dyr tak się zachował... jak ostatni...

A ja szukam dalej, bo kandydatka na opiekunkę jednak nie zdecydowała się nią zostać:baffled:. Szkoda tylko, że zawracała mi wogóle, za przeproszeniem, dupę. Byłabym jeden dzień do przodu z szukaniem. Całe szczęście, że mam jeszcze 4 numery telefonu. Mam nadzieję, że jedna z nich będzie właśnie TĄ.

Jolka, co za baran z tego twojego dyra.... dlaczego tak zrobił? Przecież kasa nie idzie z jego prywatnej kieszeni :confused:. To wszystko nadaje się do inspekcji pracy.
Monia, no to życzę Ci aby któryś z tych telefonów był strzałem w dziesiątkę :-)

Blanes masz rację, to się nazywa mobbing, ale gdzie ja później pracę znajdę :no:
a zawsze mi się wydawało, że co jak co ale budżetówka działa zgodnie z prawem :baffled:

Monika życzę powodzenia :tak:

No kurcze straszna lipa, wiem że się takim baranom nic nie da zrobić, bo jak się coś zacznie dziać to i samemu można stracić. Tylko mnie ciekawi dlaczego tak zrobił, jaki ma w tym interes?

reklama
Jola - współczuje. Wpieprzają mnie takie typy jak nie wiem :wściekła/y:

kachasek - z tego co wiem przysługuje do końca karmienia piersią. nie spotkałam się z ograniczeniem wiekowym. generalnie powinnaś mieć zaświadczenie od lekarza, ale niektóre zakłady pracy 'wierzą' na podstawie oświadczenia.

Monika - musisz się uzbroić w cierpliwość. Są różne nawiedzone kobiety. Do mnie zgłosiła się jedna co miała trójkę małych dzieci i chciała Zośkę zabrać do siebie. Dodam że nawet nie miała czym. Już sobie wyobrażam jak by się nią zajęła :szok:

Do góry