karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
- Dołączył(a)
- 9 Sierpień 2006
- Postów
- 4 626
UWAGA MEGA TRUDNE DLA WYBITNIE ZDOLNYCH (żarcik)
przepis na 6-8 osób
1 kg jabłek bez naczenia jakich byle by wam smakowały
trzeba je obrać wyciąć gniazda nasienne i pokroić w dowolne kawałki wrzucić do garnka wlać ciutkę wody by dno zakryć. w zależności od słodkości jabłek dodać 3 łyżki cukru, ja dodaję zamiast cukru MIÓD, łyżka masła wstawić na mały ogień i poddusić ok 15 minut kilka razy zamiesza.
zrobić w między czasie kruszonkę
na kruszonkę
1 kostka masła miekkie
szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
wszystko razem rękami wymieszać wynieść rozdrobnić palcami na takie mniejsz jakby kuleczki, okruszki nie ma znaczenia byle nie jedna kula
jabłka z garnka przesypać do naczynia do zapiekania na górze wysypać tą kruszonkę i sru do piekarnika no i ok 20 minut do zarumienienia się kruszonki piec a później zjeść.
smacznego.
przepis na 6-8 osób
1 kg jabłek bez naczenia jakich byle by wam smakowały
trzeba je obrać wyciąć gniazda nasienne i pokroić w dowolne kawałki wrzucić do garnka wlać ciutkę wody by dno zakryć. w zależności od słodkości jabłek dodać 3 łyżki cukru, ja dodaję zamiast cukru MIÓD, łyżka masła wstawić na mały ogień i poddusić ok 15 minut kilka razy zamiesza.
zrobić w między czasie kruszonkę
na kruszonkę
1 kostka masła miekkie
szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
wszystko razem rękami wymieszać wynieść rozdrobnić palcami na takie mniejsz jakby kuleczki, okruszki nie ma znaczenia byle nie jedna kula
jabłka z garnka przesypać do naczynia do zapiekania na górze wysypać tą kruszonkę i sru do piekarnika no i ok 20 minut do zarumienienia się kruszonki piec a później zjeść.
smacznego.