reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

Joasiek, ja sama nie robiłam nigdy kaczki, Tomek jest specjalistą. Ogólnie kaczka jest dość tłusta i mięsa w niej niewiele. Mi natomiast strasznie smakuje farsz jakim Tomek ją napełnia. Zawsze jest trochę inny, choć stałym elementem są suszone śliwki i zioła prowansalskie. I nie robi tego farszu z żadnego przepisu, tylko sam wymyśla :tak:
 
reklama
Irtasia, Tomek piecze w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, po wypieczeniu tłuszcz się wylewa oczywiście, jednak ogólnie mięso kaczki należy do tłustych, nawet jak ją dobrze wypieczesz :tak:
 
Kasiad ja bym dała Oli mięso z kaczki.:tak:A sama też bym zjadła,mój mąż robi świetną.Muszę jednak poczekać,bo ....wiadomo.:baffled:
 
Irtasia, Tomek piecze w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, po wypieczeniu tłuszcz się wylewa oczywiście, jednak ogólnie mięso kaczki należy do tłustych, nawet jak ją dobrze wypieczesz :tak:
Ja tez ja pieke w piekarniku w zaroodpornym naczyniu:tak: tylko potem ja przekladam do brytwany zeby uzykac ja troche chrupka miekka i sos:tak:
 
No to faktycznie jakiś sposób na chrupką skórkę, Irtasia, choć ja w sumie skórę daję psu, bo jak dla mnie to jest za tłusta.
A w całości ją władasz do tej brytfanny, czy w kawałkach :confused:
 
Moja mama robi pyszną kaczkę z jabłkami:tak:
I nie jest tłusta... ale mama robi chyba kaczkę pekińską, która jest chudsza (chyba):tak:
 
ale mi smaka zrobilyście z ta kaczką mmmm... uwielbiam mięsko z kaczki, ale skóre też daje psu, bo za tłusta jest jak dla mnie

a u nas dziś chińszczyzna z ryżem :-) tez pysznie :-)
 
reklama
Do góry