Joasiek, ja sama nie robiłam nigdy kaczki, Tomek jest specjalistą. Ogólnie kaczka jest dość tłusta i mięsa w niej niewiele. Mi natomiast strasznie smakuje farsz jakim Tomek ją napełnia. Zawsze jest trochę inny, choć stałym elementem są suszone śliwki i zioła prowansalskie. I nie robi tego farszu z żadnego przepisu, tylko sam wymyśla
reklama
irtasia27
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
- Dołączył(a)
- 6 Luty 2007
- Postów
- 6 697
Ja tez ja pieke w piekarniku w zaroodpornym naczyniu tylko potem ja przekladam do brytwany zeby uzykac ja troche chrupka miekka i sosIrtasia, Tomek piecze w naczyniu żaroodpornym w piekarniku, po wypieczeniu tłuszcz się wylewa oczywiście, jednak ogólnie mięso kaczki należy do tłustych, nawet jak ją dobrze wypieczesz
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
ale mi smaka zrobilyście z ta kaczką mmmm... uwielbiam mięsko z kaczki, ale skóre też daje psu, bo za tłusta jest jak dla mnie
a u nas dziś chińszczyzna z ryżem :-) tez pysznie :-)
a u nas dziś chińszczyzna z ryżem :-) tez pysznie :-)
agusia9915
Matka wariatka
- Dołączył(a)
- 7 Sierpień 2006
- Postów
- 9 296
biedne pieski musza sie tak meczyc
pieczona , tłusta , skóra hmmmmmmm
pieczona , tłusta , skóra hmmmmmmm
reklama
Podziel się: