reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Wczoraj barszcz biały z jajkiem. Zostało jeszcze trochę, więc Victor na pewno chętnie zje:tak: Ale muszę jeszcze nad czymś pomyśleć:sorry2: Może jakąś zapiekankę zrobię;-)

wczoraj chińszczyzna z ryżem:-)

dzisiaj schabowe z pieczarkami i papryką zapiekane z serem + frytki + rukola
Hubek frytki + leczo z cukini papryki cebuli i pomidora z cieleciną

u nas chyba będzie udo bo weny mi brak jak nic..może nawet z frytkami
właśnie mi się zachciało do tego uda groszku z marchewka:zawstydzona/y::rofl2::rofl2:;-)

reklama
Kasia zapodaj prosze przepis na taką zupę:tak::-) robisz ja z tych topionych serków??:confused:
Tak :tak: Najlepsze są te zwykłe najtańsze serki topione w kostce bez dodatków, ja kupuję Goudę z Biedronki 99 gr za sztukę.
Zupa jest wyjątkowo prosta a naprawdę bardzo smaczna:
Gotuję wywar z drobiu, dorzucam do niego kawałek pora w plasterki, potem utartą na najgrubszych oczkach marchewkę, a potem tak samo utarte ziemniaki, a pod koniec gotowania dodaję serki topione podziobane w rękach na mniejsze kawałki (2-3 sztuki na 2,5 litra zupy). Można dodać koperek, ja wczoraj nie miałam, ale z koperkiem też jest pyszna.
Można dodać też korzeń pietruszki i selera jak kto lubi, no i nie trzeba koniecznie ucierać warzyw, można je pokroić w drobną kostkę, my jednak lubimy utarte.

Ostatnia edycja:
Do góry