karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
- Dołączył(a)
- 9 Sierpień 2006
- Postów
- 4 626
to chyba standardowy przepis:
marchewka pokrojona w dość drobną kostkę zresztą kto jak lubi podlana trochę wodą ok 0,5 szklanki wody na 3 kg marchewki.( może się wydawać dużo ale zmniejszy swoją objętość marchew po ugotowaniu) ja podsmażam na patelni drobno pokrojoną cebulkę na MAŚLE obowiązkowo ok pół kostki a nawet ciut więcej- tylko aby była szlkista i wlewam to do marchewki trochę soli ciutkę pieprzu i przykrywam i koniec roboty.gotuję na małym ogniu. Czekam ok godziny max i gotowe.
możesz dodać łyżeczkę cukru to będzie jeszcze bardziej słodka.
nie dodaję groszku bo jakoś nie lubię.
wiem że są tacy co mówią na tą marchewkę że jest na gęsto ,ale to pewnie ci co dodają mąkę- ja mące mówię NIE no chyba że do ciasta.
marchewka pokrojona w dość drobną kostkę zresztą kto jak lubi podlana trochę wodą ok 0,5 szklanki wody na 3 kg marchewki.( może się wydawać dużo ale zmniejszy swoją objętość marchew po ugotowaniu) ja podsmażam na patelni drobno pokrojoną cebulkę na MAŚLE obowiązkowo ok pół kostki a nawet ciut więcej- tylko aby była szlkista i wlewam to do marchewki trochę soli ciutkę pieprzu i przykrywam i koniec roboty.gotuję na małym ogniu. Czekam ok godziny max i gotowe.
możesz dodać łyżeczkę cukru to będzie jeszcze bardziej słodka.
nie dodaję groszku bo jakoś nie lubię.
wiem że są tacy co mówią na tą marchewkę że jest na gęsto ,ale to pewnie ci co dodają mąkę- ja mące mówię NIE no chyba że do ciasta.