reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

No to już niedługo będziesz miała zajęcia ruchowe. Mała na czterech przodem a Ty za nią na dwóch i to z większym przyśpieszeniem żeby zdążyć przed brzdącem bo maluchy mają różne pomysły, nie zawsze bezpieczne.

reklama
No a Oliwka dziś pierwszy raz sama usiadła - niestety nie wiem jak to zrobiła bo stukałam w kompa a mała bawiła się na brzuszku na kanapie. W pewnej chwili patrzę a ta siedzi i bawi się misiem. ;)
Oliwka sama też staje w łóżeczku i skacze na nóżkach, robi też próby do samodzielnego stania - puszcza się raz jedną raz drugą rączką a potem obie na raz i tak chwilkę stoi gibając pupcią żeby utrzymac równowagę. Ma wtedy staszną radochę - oczywiście jak nie zrobi BAAA - czyli bam ;)

gratuluje wszystkich nowych umiejetnosci :) teraz to sie zacznie bieganie za dzieciaczkami :) szkoda tylko ze na dworze zima a nie lato ... ale nic to jeszcze troche i bedzie wiosna :) a wtedy to dopiero bedzie luzik - juz wlasciwie wszystkie kwietniowe dzieciaczki powinny chodzic :)

a u nas bez zmian :) nie raczkujemy, nie siadamy, nie chodzimy :) ale glosno sie smiejemy i potrafimy krzyczec :) na reszte przyjdzie pora :)

Idzia wszystkow swoim czasie! Oliwka też dopiero od niedawna sama zaczęła się utrzymywać w siadzie (jeszcze 2 tyg. temu przewracała się na boki) a tu taki numer mi dziś wycięła.

tak - wiem ze wszystko w swoim czasie :) michal tez nie byl zbyt szybki - zaczal raczkowac dopiero jak skonczyl 8 miesiecy a moj chrzesniak jeszcze nie raczkuje (8,5 m) chociaz przemieszcza sie blyskawicznie :) bede czekac z niecierpliwoscia ale wcale mi sie nie spieszy :)

Magdaleona Gratulacje,gratulacje dla Oliwki,ladnie mame przechytrzyla..fiku miku i juz siedzi :-)
Idziu no i masz racje ze Ci sie wcale nie spieszy na kazdego przyjdzie pora jak Kamilka ruszy to i Ty dostaniesz pszyspieszenia a zreszta juz to przerabialas to co ja bede gadac ;-) Ano i wiosna by sie przydala to na dworku na trawce puszczac by mozna bylo te nasze pelzako-raczki :tak: ale jakos trzeba sie przemeczyc....byle do wiosny ;-)
Moja mala niemowa dzis zaczela jak najeta gadac,Baba,baba :szok:a juz myslalam ze zaabsorbowany wstawaniem i przemieszczaniem sie nie wydusi w najblizszym czasie zadnego slowa...a tu dzis niespodzianka!!

reklama
No ciekawa jestem kiedy to MAMA padnie ale tak swiadowie...:confused:
No nic narazie sie ciesze ze wogole potrafi cokolwiek wydusic bo wiekszosc forumowych dzieciaczkow rozgadana a moj takim niemowa byl.Znaczy gadal cos tam sobie po swojemu i nie,nie,nie...ale czekalam na jakies konkrety ;-)

Do góry