reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Idzia GRATULACJE dla Kamilki :-) Teraz będzie się obracać w każdej wolnej chwili, tak jej się spodoba :-D
GRATULACJE tez dlaVIctorka, Vici, ty to już w ogóle zacznij szukac smyczy ;-)
Moja Natalka za to dzis jechała w wózeczku i piła sobie z kupka niekapka, sama :-) Byłam w szoku i jaką radochę miała, a mama spokój :-) chyba przez poł godzinki :-D W ogóle, zaskoczyła tego niekapka i teraz go uwielbia, dziś wmusiłam jej zupkę w taki sposób, że po każdej łyżeczce dawałam jej napić się z kubeczka :-)

reklama
Wszystkim maluchom gratuluję osiągnięć. Niesamowite jest to co tu czytam :) Nasz Julek nadal leży i tylko z brzuszka na plecy się przewraca jak mu się ta pozycja znudzi. Przynajmniej za bardzo pilnować go nie muszę.

GRATULACJE DLA KAMILKI I VIKTORKA :tak:

Margarett to super że Natalka pije z niekapka, a jaki masz? Może z Aventu? A co piła soczek? Ja się zastanawiam czy Karolinka piłaby z kubeczka bo z butelki w ogóle nie chce ani herbatki ani soczku :-(

Tak jak już pisałam Klaudia raczkuje i to na calego. Dzisiaj zostawiłam ją na chwilę a ona już dojrzała gniazdko elektryczne (niestety jest bardzo nisko) i z uśmiechem na twarzy wyciągała paluszki żeby tam pomajstrować. Potem na póleczce ławy dorwała gazety, chyba nie muszę opisywać co z nich zostało. Tak więc od dziś u nas wszystko już poprzestwaiane na górę. Dolne szafki i półki puste. Pokój z kuchnią przemierza w tempie błyskawicznym. Dziewczyny cieszcie się dopóki możecie bo jak szkraby zaczną Wam się przemieszczać to nie będzie już tak sielankowo.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MALUCHÓW!!! Franek dalej pełza tyłem ale próbuje juz coś kombinować z czołganiem się w przód.Zobaczymy na dniach jak sobie poradzi.Z jednej strony fajnie źe cos juz tam kombinuje ale z drugiej pilnować go trzeba...bo nigdy nic niewiadomo;-)
Margarett sprytna masz córeczkę:-)
Iza ja uczyłam Franka pić z niekapka Aventu takiego od 3-mca.Chwycił szybko.Ale sam jeszcze nie pije...moźe za rzadko go uzywamy??

Dori to niesamowite! Normalnie szok jaka ta Twoja Klaudia zdolna!:)
Ja też chciałabym już takie postępy u Karolinki, ale póki co to spędza dużo czasu w nosidełku, nie ma już takiej swobody jak kiedyś i pewnie na postępy pójdzie nam długo czekać :(
Martwie sie bo ciągle tą główkę odchyla do tyłu :(

Iza, będzie dobrze. Lepiej teraz się troszkę pomęczyć i zapobiec ewentualnym problemom niż później z tych problemów leczyć. A wierz mi, że przemieszczanie się malucha to oprócz tego, że faktycznie jest to ogromna radość i dla mamy i dla dziecka to jednocześnie bardzo dużo obowiązków (oczy trzeba mieć naokoło głowy).

iza - teraz sie troche pomeczycie ale potem za to bedzie ok :)
dori - teraz to masz zabawe :)

jak juz pisalam na watku o jedzeniu - ja tez dzis zastosowalam niekapek aventu od 3 miesiaca i bylo lepiej niz z butelka :)

reklama
tak - moze uda nam sie obinac etap butelki :)
dzisiaj kupilam malej kaszke mlecxzna - w przyszlym tygodniu moze jej dam - ale taka gesta a nie w butelce :)

Do góry