reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Ostatnio Jagoda w końcu usiadła sama z leżenia na plecach. Trochę się namęczyła, ale nie poddała się i nie przekręciła się na brzuch :)
Może ona mnie zdopinguje do robienia brzuszków ;p

reklama
Nie jestem pewna, czy to dobry wątek, bo chodzi o to, raczej co potrafi mamusia:-). Udało mi się w niedzielę bez wrzasków obciąć Inguni paznokcie u nóg i u rąk za jednym zamachem:tak:. U rąk wystarczyło wytłumaczyć, że będzie miała śliczne paznokietki i pokaże tatusiowi jakie piękne:-D. Zawołałam Jacka i kazałam mu się zachwycać - Ingunia była bardzo zadowolona:-). Z nóżkami było trudniej bo troszkę wierzgała (ale bez wrzasków) ale pomogła nowa śpiewająca i tańcująca żyrafa, którą Jacek jej przywiózł z Włoch.

A tak na marginesie, to chyba też niezła modelka i kokietka mi rośnie, bo jak chcę jej coś założyć, albo jak chcę ją uczesać to wystarczy powiedzieć, że będzie ślicznie wyglądać i pokaże się tatusiowi (albo babci, albo wujkowi, albo ...) to problem znika i dziecko z radością poddaje się wszelkim upiększającym czynnościom:-D:-D:-D

hehe Modelka!!!!! strojnisia Ci rośnie:-)
Antek tez ostatnio zaczłą pozowac do zdjęć, nigdy wczesniej tego nie robił:tak:
a co do obciania paznokci to u nas graniczy to z cudem:-(

U nas też :(
Plus jest taki, że przez te pazury przestałam usypiać Jagodę trzymając ją za rękę, bo mnie szczypała niemiłosiernie :)
A nogi - to jakiś koszmar.
Zazdroszczę Ci Asiun. Muszę spróbować z tymi pochwałami, ślicznościami i pokazywaniem się.

Asiun to Ci strojnisia rośnie.
A moja Dominika ostatnio co tylko założy na siebie to od razu się w kółko kreci i pokazuje jak np.w sukience wygląda.
Z paznokciami u nas nie ma aż takiego problemu Dominika ogląda jakieś film i daje obciąć paznokcie

reklama
Maja za chiny nie da sie uczesac nie ma mowy zeby na spokjnie zrobic jej jakas kiteczke. Zaraz jak cos poczuje na wlosach to sie wije :-):-):-)
A co do ubran ubiera byle co nawet majtki Maksika :-D:-DA wsklepie jak profesjonalistka, bo jak przyloze jej spodnie do pas to wezmie do raczki i oglada sie na wszystkie strony, na dodatek idzie do kabiny :-D

Do góry