reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
Też już sobie poczytałam.We wtorek byłam na babytrefen i się pytałam o to ale niestety w pobliżu nie ma a do Wiednia mam 170km więc odpada:-(

My niewiele cwiczymy :-( Ostatnio ciagle gdzies biegam i niezbyt mam czas dla mojej niuni :no: :-( :no: Ale pojedyncze znaki ktore zapamietalam z zajec oczywiscie pokazuje :-) Musze tez zajrzec na ta stronke - moze sie naucze czegos nowego :tak:

Priscilla spokojnie na poczatek 3-4 znaki wystarcza.ja tez narazie wiecej nie wprowadzam.
Co do rozwoju dzieciaczkow to wklejam ciekawostke ktora mnie powalila....przypadkiem przeczytalam ja na bb zaznaczam ze dziecko o ktorym mowa ma miesiac i jeden tydzien :szok:
"Słuchajcie... moja Natala już chce chodzić:) i siedzieć...
łapie się za moje palce i podciąga do góry!!! głowę trzyma twardo i jaka jest silna... a trzymana pod pachy SAMA!!! staje na stópkach i przykuca i prostuje nogi... nic na siłę... sama tak robi... a jak się ją położy po takich "ćwiczeniach", to drze się, że NIE!!! ona musi "siedzieć"... oczywiście podtrzymujemy ją, itd... ale niesamowite... później wkleję zdjęcia z tego faktu...
" no ladnie....

Vici no wlasnie do tego pije ze to sa odruchy noworodkowe(dlatego :szok:) a mama mysli ze jej maluszek to juz zaraz usiadzie i stanie ;-) no i takie cwiczonka z sadzaniem i stawaniem w tym wieku to chyba za wczesnie :confused:

reklama
Dziewczyny z bobomigów mam pytanko, bo raczej do Warszawy się nie wybiorę a migać chcę na poważnie. Czy są jakieś zasady wprowadzania znaków, tzn jak uczę małą jeść to rozumiem, że jak daję jej jeść to mówię wyraźnie "jeść" i pokazuję odpowiedni znak (czy można odmieniać słowa, tzn jedz, jedzonko, jemy itp) to samo z pić, kupa, siusiu. A co ze znakami oznaczającymi uczucia jak "ból". Albo słowa oznaczające mniej namacalne rzeczy typu spacerek?

Do góry