reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Ja preparatów witaminowych nie daję, bo narazie nie ma takiej potrzeby.
Morfologie mamy zrobić dopiero jak skończy 3 m-ce. Nie wiem jak ja to przeżyję, bo Piotrek jest raczej dzielny ;-)
Właśnie przed chwilą tak się zesrolił po 3 dniach przerwy, że przeżyłam szok :-D I chyba dalej się skupia :szok:
Jutro rano będę walczyła z woreczkiem. Trzymajcie kciuki!

reklama
ja też podaję Rafałkowi cebionmulti( 5 kropli).
A co do niepokoi to martwią mnie ciągle mokre stópki mojego synka. Pediatra wczoraj kazała dawać po 2 kropelki wit D. ( dotąd było 1).

Ja niestety kilka razy zapomnialam o witaminie D :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No i Jasio zaczal sie pocic strasznie - nie dosc ze byl caly mokry to w dodatku ten pot bylo nawet czuc :szok:
No i sie pilnuje z witamina D teraz... :sorry2:

Mysz,ja tez tak ze trzy razy zapomniałam o podaniu witamin,ale nie jest to tragedia-naukowe badania opisują,że nawet najbardziej zdyscyplinowani pacjenci nie biorą leków w 100%,tylko w 80%,tzn.na każde 10 "brań" maja dwa pudła-i to są bardzo zdyscyplinowani pacjenci.Czyli wniosek jest taki,że jak raz na jakiś czas zapomnisz,to nic się nie stanie :tak:

Ja od kiedy całkowicie przestałam karmić (4 dni) podaje cebion multi. Mi lekarka nie kazała podawać witaminy D, bo niby w lato więcej słońca, ale to słońce to raz jest a potem go nie ma dłuuugo...

No wlasnie wydaje m isie ze braku witmainy D - przynajmniej u nas tak bylo, ze jak ja znowu Jasiowi zaczelam podawac to przestal sie tak intensywnie pocic...:eek:

reklama
ja też czasami zapominam o witaminie D ale staram się pamiętać, na początku miałam dawać 2 kropelki a teraz pediatra już kazał jedną :tak: i naszemu małemu też się pocą stópki i rączki ale raczej nie wiąże tego z witaminą D ....:eek:

Do góry