reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nam mowi intuicja?

Mi na razie termin usg się przesunął bo miałam mieć za miesiąc ale ze względu na moiją chorobę za dwa tyg do kontroli i jeszcze nie wiem którego będzie to usg.
A jak z Wiktorkiem maiłam usg to gin stwierdził że będzie syn jak nic, bo dokładnie widać było jąderka, ale i tak mimo tej 99% pewniści czekałam do porodu, ale się potwierdziło. Bo jeśli chłopcu wicać to i owo to taczej jest pewne, a z dziewczynką to podobno różnie bywa, sama nie wiem?

reklama
Ja twierdze ze będzie chłopczyk, a moj mężulewk mówi że on wie co zrobił i będzie córeczka. Kolejne usg 26 czerwca zobaczymy. Jedno jest pewne któreś z nas nie ma racji :)

Megusek super a co ze sprawdzalnoscia tych proroctw ??
ja to juz slyszlam o dniach cyklu i innych podobnych metodach "naturalnego"planowania plci dziecka ??!!ale wierze w sily wyzsze ktore wiedza co robia ;) ....co do zdrowia dziecka to ja wiem narazie tyle ze ma dwie raczki dwie nozki jedna glowke i bijace rowno serduszkoze karczek miesci sie w normi i kregoslup jest caly tyle wystarczy bedzie moim kochanym dzieckiem
ale test na plec jest niezly u mnie bedzie chlopczyko-dziewczynka..... ::) ;D

Lucyann pojecia nie mam czy to sie sprawdza. Ale mozliwe ze jest tak jak z tymi ludowymi przepowiedniami ze jak brzuszek taki to bedzie chlopczyk lub ze jak mama piekna to..(ja zawsze jestem piekna ;) albo jak jesz kwasne to urodzisz... a te ludowe zgadywanki to poprostu czysty przypadek ze czasem trafiaja :)
Ja juz niedlugo (w nast sob) jade do rodziny mojego meza wiec napewno beda gadania..." oooo jak Ty slicznie wygladasz, bedzie chlopak" albo "o jaki masz brzuszek jak pileczka....." i co poradzic, taka juz niektorzy maja nature ;)

Powiem Wam, że nie tylko w POlsce ludzie są przesądni. Tutaj np. kiedy pokazałam się w pracy u mojego mężą, to się kobietki rzuciły jak harpie, by obejrzeć kształt brzucha. Na podstawie swoich doświadczeń zawyrokowały, że będzie to chłopiec. Ja w sumie też tak przypuszczam...Niezły numer z dzidzi będzie jak na świat przyjdzie dziewczynka:)
U nas upalnie i muszę przyznać, że cholernie mnie to męczy. Wczoraj było +31! Kurcze, tropik (oprócz wilgotności).
Ciekawa jestem, czy może jest wśród nas taka, która nie chce znać płci....Napiszcie.
Pozdro

co do przesadow to raczej nie wierze bo w pierwszej ciazy sie nie sprawdzily teraz bardziej licze na usg to bardziej pewne ;D

ja chce znac plec ale moj maz wolalby niespodzianke ;) ale skoro ja bede wiedziec to on tez bo pewnie sie wygadam ;)

Ja juz nie moge sie doczekac wyroku chopak czy dziewczynka a potem bede mila niespodzianke jak wyjdzie dzidzia na swiat i bedzie na odwrot...hihihi mam nadzijeje ze dziewczynka w rodzinie same chlopaki pozabijaja sie na wakacjach.....juz widze wojny domowe na swieta blagam o dziewczynke

a robiłyście sobie teścik? gdzieś tu się wałęsał, ale nie pamiętam dokładnie gdzie, dotyczył wpływu naszego wieku na płeć dzieciaczka, dziewczyny wystawiają mu bardzo dobre opinie

reklama
Do góry