Mój synek co prawda nie ma jeszcze 3 latek-ale chętnie wypowiem się na ten temat. Od kilku miesięcy stosujemy tran i synek przestał poważniej chorować. Raz na jakiś czas zdaży nam się zwykłe przeziębienie. Wcześniej nękały nas zapalenia gardła-od roku mamy z nimi spokój. Myślę,ze coś w tym jest,bo wiele osób wypowiada się pozytywnie na temat swoich doświadczeń z tranem. Wcześniej stosowaliśmy preparat witaminowy w syropie i nie zauważyłam specjalnie czy ma jakies działanie. Gdy synek miał początki choroby podawałam mu za rada pediatry bioaron c lub samą witamine C w kropelkach i szybko zwalczał infekcje. No i w spadkach apetytu też pomaga u nas bioaron. Teraz nie stosujemy już nic innego jak tran ponieważ synek nie narzeka na apetyt , nie powinien mieć też niedoborów. Nie wiem czy zdrowie mu się poprawiło z tego powodu, czy poprostu wyrósł. Tran podaje, ponieważ trudno dostarczyć tyle dobrych kwasów tłuszczowych w codziennej diecie,a synek bardzo lubi smak tranu i nie potrzebuje żadnych aromatów, sam chętnie pije "soczek z rybki"( tak go nazywa).
mama- nie wiem jak rutinoscorbin,ale widziałam coś takiego jak rutinacea junior- jest od 3 roku życia i chyba ma podobny skład.
mama- nie wiem jak rutinoscorbin,ale widziałam coś takiego jak rutinacea junior- jest od 3 roku życia i chyba ma podobny skład.