reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na prezent dla 3-latki?

reklama
Moja córeczka w tym roku kończy 3-latka i wszystko ją interesuje, lubi się bawić praktycznie wszystkim nawet autkami. Bardzo lubi klocki lego duplo, książeczki, gry, puzzle, kuchnie gdzie gotuje misiom różne smakołyki - to ostatnio jest hit cały czas gotuje i robi dla pluszaków imprezę:-)

Dziewczynki róznymi rzeczami sie interesują , wydaje mi się zawsze że łatwiej coś kupic dziewczynce niż chłopcu. A co do zabawek - widziałyście Movi Mistrza Zabawy od FisherPrice? Fantastyczny :) Chrzesnik dostal na urodziny właśnie, zabawka rozbawiła całą 8 dzieciaków w róznym wieku i to i dziewczynki i chłopców. Nawet ja sie wciągnęłam w zabawy ruchowe jakie ta zabawka proponuje. Nie sprawdzałam innych trybów bo ma jeszcze opcje nauki kształtów i alfabetu chyba ale zabawy taneczne i ruchowe- niesamowity jest w tym :) i te minki które zmienia, mimika mega :) Super rzecz dla dzieciaków

Jest fajna seria zabawek sportowych Chicco Fit&Fun. Są wśród nich kręgle, gra w klasy, rugby, a my bawimy się ostatnio z Mister Ring. Jest to jeżyk, który obraca się dookoła, a wówczas dziecko rzuca obręczami próbując umieścić je na kolcu w tym samym kolorze co obręcz. Dzieci ćwiczą precyzję i koordynację, a przy tym świetnie się bawią.
mr.jpg

Załączniki

• mr.jpg
    mr.jpg
    214,2 KB · Wyświetleń: 1 004
Przyznam, że to również fajny i ciekawy pomysł, natomiast z drugiej strony co z moją propozycja klocków Lego z większymi elementami? Braliście ją pod uwagę?

Moja córka w tym wieku uwielbiała: domek dla lalek z drewnianymi małymi laleczkami, wszelkie kolorowanki i różne długopisy/pisaki/kredki (np, brokatowe długopisy, pachnące flamastry, kredki, które po przetarciu mokrym pędzlem wyglądają jak farba itp.), kucyki i konie, klocki - albo standardowe albo App Toys z Chicco. Te ostatnie to takie klocki, które działają z darmową aplikacją na tablet - budowle z tych klocków ożywają, gdy skieruje się tablet w ich stronę :) Jest też w tej apce gra dla dzieci. My mamy zestaw "Ciasteczka" :)
6416625401e085fbmed.jpg

Moja chrześnica wczoraj skończyła 3 latka :) pod choinką znajdzie plecaczek do przedszkola i grę edukacyjną taką niby elektroniczną, wszystko w temacie bajki z Dory :)

Fajne pomysły na prezenty są tutaj: [usunięte]. Też mam zawsze problem ze znalezieniem prezentów, sama nie mam dzieci i nie mam pojęcia, co faktycznie im się przydaje i co lubią. A z doświadczenia wiem, że nie zawsze to, co najczęściej reklamują w tv, jest faktycznie dobre. Tutaj jest zestawienie wielu zabawek, wszystkie są bezpieczne i ekologiczne.

reklama
Do góry