reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Co na co"

milusia ja to cudowne zjawisko mam od lat ciesz sie że krwotoków nie miałaś więc lepiej sie pilnuj z zaparciami ja czasem to jak okres najpierw hukneły a potem 3 dni krew leciała ja osobiście na wierzchu smarowałam sudocremem bo on zasusza no i maść z kasztanowca ale nie iwem czy można w ciąży

reklama
Milutku wiem coś o tym, choć na razie objawia się to tylko pieczeniem od czasu do czasu jak zapomnę się uraczyć owocami ;) Otóż ja dostałam od lekarza maść Procto-Glyvenol. Procto-Hemolan jest podobno za mocny dla kobiet w ciąży, ale co lekarz to inna opinia. Wiem też że dziewczyny stosowały w ciąży maści: Posterisan i Avenoc. Przy okazji możesz lekarza podpytać który ci poleca...

Kurde już mnie to wkurza- nie boli ale boje się co to będzie jak zacznie. Lekarz bedzie dopiero w czwartek- niby mam wtedy u niego wizyte ale tak kurcze mi szkoda zwlekać do czwartku....poza tym nie wiem czy do niego pojade bo 4 mam wizyte u tego gina prywatnego......

Milutku dokładnie Lactolosum syrop pij nawet 2,3 razy dziennie po 1 łyżeczce przed jedzeniem, a pozniej mozesz nawet po 2 łyzeczki... bedziesz po załatwianiu wiedziała ile jest wysrczająco ;) jest rewelacyjny... a jak już jest mocniej zawaansowane to dodatkowo po załatwieniu masc Posterisan, tak jak Barbara i Mysza piszą :) i działaj, bo to coraz gożej ;) Ale oczywiście tego nie życze....

przed chwilą Zawitkowski był w dzień dobry tvn i mówił o inhalacji/wkraplania do noska/czyszczenia noska dzidziusia... że nie powinno się tych czynności robić w pozycji leżącej tylko wziąć dzidzię na ręce i inhalować/czyścić/wkraplać w pozycji na boku. Przede wszystkim w takiej pozycji poprawia się komfort dzidziusia.

naczytalam sie o wszystkich kosmetykach i na pewno nie kupie J&J ktory uczulil nawet mnie :(
ide zaraz do apteki i sprawdze, czy maja Oilatum bo zachwalany jest wszedzie i z tego co widze najlepszy :) nivea dla dzieci tutaj nie widzialam, a sprowadzac z PL to chyba za duzy koszt... sie zobaczy :)

FUTRZAKOWA
- milo Cie tu widziec :) pamietam Cie z innego watku... :) chyba ze staraczek.. albo z ciaza po 30-tce :) bo tam tez pisalam na poczatku :)

Maggy ja słyszałam zeby jak nic sie ze skora dzidzi nie dzieje to lepiej nie zaczynac uzywac tak specjalistycznych kosmetykow jak Oilatum

reklama
ola.80 masz rację z tymi kosmetykami właśnie jak oilatum, balneum, emulion i inne specyfiki z apteki. Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną która kończyła kosmetologię i właśnie mówiła, że jeśli nie ma takiej potrzeby to lepiej ich nie stosować, bo potem jest problem, żeby odzwyczaić. Jeśli chodzi o j&j to faktycznie są najbardziej uczulające, zawierają w sobie najwięcej niepotrzebnych składników. Mimo iż nigdy nie miałam uczulenia na kosmetyki, to j&j mnie uczuliły:( Kupiłam dla maluszka zestaw nivea nutri sensitive na początek i z tego co słyszałam od innych mam, to dobry wybór.....

Do góry