reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co myslicie?

reklama
Ja mieszkam w Anglii. Tu tez sie nie praktykuje. I żaden lekarz nikogo nie bada. Jak zadzwonilam do GP to tylko sie mnie spytano czy ta ciąża to dla mnie problem,(aborcja na zyczenie) , czy jestem happy . Kazano wejsc na stronę NHS, zrobic self refferal do położnej. Pierwsza wizyta położnej i skierowanie przez nią na 1 usg , podstawowe bad krwi, jest po 10 tygodniu ciąży.
Jak wszystko jest ok to przez całą ciążę nawet nie zobaczysz lekarza.

Aktualnie jestem na starcie. 5 tydz 2 dni. Za 2 tyg idę prywatnie po polskiej kliniki, żeby chociaż cokolwiek sprawdzić i wykluczyć puste jajo, czy ciążę pozamaciczną z racji na mój wiek, długie starania i ciążę biochemiczną w zeszłym miesiącu.

A co do testów i kresek. Wczesna ciąża, może być kreska słaba. Powtórz za kilka dni, z porannego moczu albo zrob te betę i sie nie stresuj.

Chyba jednak nie, zrobilam jeszcze jeden dla pewnosci i druga kredka jest w identycznej odleglosci
Jak dla mnie to ciąża bo nie dość, że ciemniejsza ta kreseczka to jeszcze popoludniowy mocz :).
Ja robiłam clear blue to pokazywał 2-3 tydzień.

Ostatnia edycja:
U Nas w Norwegii robienie bety nie jest praktykowane….. ogolnie ciaze prowadzi sie dopiero od 12 tygodnia, napisalam juz do mojej Pani doktor i szukam prywatnie ale moze byc ciezko…..
W Danii jest tak samo. Ja też na betę tutaj bym nie poszła, bo nie ma czegoś takiego ani „bo chcę”. Można jak już zrobić pierwsze usg, ale od 6+0dc w prywatnych klinikach, które w tym się specjalizują. Myślę, że pozostaje powtórzyć test co drugi dzień i obserwować, czy ciemnieje.. Trzymam kciuki by wszystko było jak należy 🤞🏻❤️

Ja mieszkam w Anglii. Tu tez sie nie praktykuje. I żaden lekarz nikogo nie bada. Jak zadzwonilam do GP to tylko sie mnie spytano czy ta ciąża to dla mnie problem,(aborcja na zyczenie) , czy jestem happy . Kazano wejsc na stronę NHS, zrobic self refferal do położnej. Pierwsza wizyta położnej i skierowanie przez nią na 1 usg , podstawowe bad krwi, jest po 10 tygodniu ciąży.
Jak wszystko jest ok to przez całą ciążę nawet nie zobaczysz lekarza.

Aktualnie jestem na starcie. 5 tydz 2 dni. Za 2 tyg idę prywatnie po polskiej kliniki, żeby chociaż cokolwiek sprawdzić i wykluczyć puste jajo, czy ciążę pozamaciczną z racji na mój wiek, długie starania i ciążę biochemiczną w zeszłym miesiącu.

A co do testów i kresek. Wczesna ciąża, może być kreska słaba. Powtórz za kilka dni, z porannego moczu albo zrob te betę i sie nie stresuj.
Ja również w UK. Maila dostałam - położna skontaktuje się z Tobą między 10 a 12 tygodniem, żeby umówić się na wizytę, bla bla bla 🤦‍♀️
Jak plamiłam to mój GP tylko przez telefon powiedział mi jakie są wszystkie możliwe przyczyny plamienia i ewentualne scenariusze - podejrzewam ze z Google czytał i tyle 🤣
Tez za tydzień idę do polskiej kliniki na usg żeby chociaż potwierdzić ciąże, będzie już wtedy 8+1.
Czuje sie niezaopiekowana wręcz 🫣

@Roxana1889 z tą betą to chyba się w PL szaleje, wielu lekarzy nie jest zwolennikiem. Ja dopiero w tej po raz pierwszy zrobiłam, ale tylko dlatego, że czułam się jakoś nie tak i test 5 dni przed @ pokazał 2 bladą kreskę i musiałam wiedzieć czy to ciąża. Aktualnie 30 tydz. A wcześniejsze ciąże tylko test jak @ nie przyszła i potem usg w 7 tyg.

Dzisiejsze z porannego siusiu

Załączniki

• EF401FD8-D2D0-4E54-868B-3D1992AA3928.jpeg
    EF401FD8-D2D0-4E54-868B-3D1992AA3928.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 128
reklama
Do góry