KarolinaDD
Fanka BB :)
No to po prostu są tylko podobneMetode+ gravidtest z Apotek1
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to po prostu są tylko podobneMetode+ gravidtest z Apotek1
Jak dla mnie to ciąża bo nie dość, że ciemniejsza ta kreseczka to jeszcze popoludniowy mocz .Chyba jednak nie, zrobilam jeszcze jeden dla pewnosci i druga kredka jest w identycznej odleglosci
W Danii jest tak samo. Ja też na betę tutaj bym nie poszła, bo nie ma czegoś takiego ani „bo chcę”. Można jak już zrobić pierwsze usg, ale od 6+0dc w prywatnych klinikach, które w tym się specjalizują. Myślę, że pozostaje powtórzyć test co drugi dzień i obserwować, czy ciemnieje.. Trzymam kciuki by wszystko było jak należyU Nas w Norwegii robienie bety nie jest praktykowane….. ogolnie ciaze prowadzi sie dopiero od 12 tygodnia, napisalam juz do mojej Pani doktor i szukam prywatnie ale moze byc ciezko…..
Ja również w UK. Maila dostałam - położna skontaktuje się z Tobą między 10 a 12 tygodniem, żeby umówić się na wizytę, bla bla blaJa mieszkam w Anglii. Tu tez sie nie praktykuje. I żaden lekarz nikogo nie bada. Jak zadzwonilam do GP to tylko sie mnie spytano czy ta ciąża to dla mnie problem,(aborcja na zyczenie) , czy jestem happy . Kazano wejsc na stronę NHS, zrobic self refferal do położnej. Pierwsza wizyta położnej i skierowanie przez nią na 1 usg , podstawowe bad krwi, jest po 10 tygodniu ciąży.
Jak wszystko jest ok to przez całą ciążę nawet nie zobaczysz lekarza.
Aktualnie jestem na starcie. 5 tydz 2 dni. Za 2 tyg idę prywatnie po polskiej kliniki, żeby chociaż cokolwiek sprawdzić i wykluczyć puste jajo, czy ciążę pozamaciczną z racji na mój wiek, długie starania i ciążę biochemiczną w zeszłym miesiącu.
A co do testów i kresek. Wczesna ciąża, może być kreska słaba. Powtórz za kilka dni, z porannego moczu albo zrob te betę i sie nie stresuj.
Coś się przebija, widaćTest nie z porannego moczu, mam jeszcze 2/3 dni do okresu, czy cos tu widac, czy sobie roje?
Dzisiejsze z porannego siusiu
Troche nie dowierzam bo to nasz pierwszy cykl starania ale myslisz ze pozytywne?Gratulacje