reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co myslicie?

reklama
Ja mieszkam w Anglii. Tu tez sie nie praktykuje. I żaden lekarz nikogo nie bada. Jak zadzwonilam do GP to tylko sie mnie spytano czy ta ciąża to dla mnie problem,(aborcja na zyczenie) , czy jestem happy . Kazano wejsc na stronę NHS, zrobic self refferal do położnej. Pierwsza wizyta położnej i skierowanie przez nią na 1 usg , podstawowe bad krwi, jest po 10 tygodniu ciąży.
Jak wszystko jest ok to przez całą ciążę nawet nie zobaczysz lekarza.

Aktualnie jestem na starcie. 5 tydz 2 dni. Za 2 tyg idę prywatnie po polskiej kliniki, żeby chociaż cokolwiek sprawdzić i wykluczyć puste jajo, czy ciążę pozamaciczną z racji na mój wiek, długie starania i ciążę biochemiczną w zeszłym miesiącu.

A co do testów i kresek. Wczesna ciąża, może być kreska słaba. Powtórz za kilka dni, z porannego moczu albo zrob te betę i sie nie stresuj.

Chyba jednak nie, zrobilam jeszcze jeden dla pewnosci i druga kredka jest w identycznej odleglosci
Jak dla mnie to ciąża bo nie dość, że ciemniejsza ta kreseczka to jeszcze popoludniowy mocz :).
Ja robiłam clear blue to pokazywał 2-3 tydzień.

Ostatnia edycja:
U Nas w Norwegii robienie bety nie jest praktykowane….. ogolnie ciaze prowadzi sie dopiero od 12 tygodnia, napisalam juz do mojej Pani doktor i szukam prywatnie ale moze byc ciezko…..
W Danii jest tak samo. Ja też na betę tutaj bym nie poszła, bo nie ma czegoś takiego ani „bo chcę”. Można jak już zrobić pierwsze usg, ale od 6+0dc w prywatnych klinikach, które w tym się specjalizują. Myślę, że pozostaje powtórzyć test co drugi dzień i obserwować, czy ciemnieje.. Trzymam kciuki by wszystko było jak należy 🤞🏻❤️

Ja mieszkam w Anglii. Tu tez sie nie praktykuje. I żaden lekarz nikogo nie bada. Jak zadzwonilam do GP to tylko sie mnie spytano czy ta ciąża to dla mnie problem,(aborcja na zyczenie) , czy jestem happy . Kazano wejsc na stronę NHS, zrobic self refferal do położnej. Pierwsza wizyta położnej i skierowanie przez nią na 1 usg , podstawowe bad krwi, jest po 10 tygodniu ciąży.
Jak wszystko jest ok to przez całą ciążę nawet nie zobaczysz lekarza.

Aktualnie jestem na starcie. 5 tydz 2 dni. Za 2 tyg idę prywatnie po polskiej kliniki, żeby chociaż cokolwiek sprawdzić i wykluczyć puste jajo, czy ciążę pozamaciczną z racji na mój wiek, długie starania i ciążę biochemiczną w zeszłym miesiącu.

A co do testów i kresek. Wczesna ciąża, może być kreska słaba. Powtórz za kilka dni, z porannego moczu albo zrob te betę i sie nie stresuj.
Ja również w UK. Maila dostałam - położna skontaktuje się z Tobą między 10 a 12 tygodniem, żeby umówić się na wizytę, bla bla bla 🤦‍♀️
Jak plamiłam to mój GP tylko przez telefon powiedział mi jakie są wszystkie możliwe przyczyny plamienia i ewentualne scenariusze - podejrzewam ze z Google czytał i tyle 🤣
Tez za tydzień idę do polskiej kliniki na usg żeby chociaż potwierdzić ciąże, będzie już wtedy 8+1.
Czuje sie niezaopiekowana wręcz 🫣

@Roxana1889 z tą betą to chyba się w PL szaleje, wielu lekarzy nie jest zwolennikiem. Ja dopiero w tej po raz pierwszy zrobiłam, ale tylko dlatego, że czułam się jakoś nie tak i test 5 dni przed @ pokazał 2 bladą kreskę i musiałam wiedzieć czy to ciąża. Aktualnie 30 tydz. A wcześniejsze ciąże tylko test jak @ nie przyszła i potem usg w 7 tyg.

Dzisiejsze z porannego siusiu

Załączniki

• EF401FD8-D2D0-4E54-868B-3D1992AA3928.jpeg
    EF401FD8-D2D0-4E54-868B-3D1992AA3928.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 138
reklama
Do góry