Witam Was wszystkie serdecznie Jestem tu nowa ale myślę,że nic nie tracę tym,że jednak zwrócę się do Was o pomoc. Nie chodzi mi o żadną poradę medyczną tylko o opinię, bo sama już nie wiem co mam myśleć. Mam 22 lata, od 18 roku życia biorę tabletki antykoncepcyjne (Kontracept). Z narzeczonym planujemy zajście w ciążę w tym roku. W styczniu odstawiłam tabletki i mój okres mniej więcej wyglądał tak : w styczniu brak, w lutym 18-22, w marcu i kwietniu jak na razie brak. Zaczęłam brać kwas foliowy, byłam u ginekologa, który generalnie mnie olał. W środę wybieram się do innego. Co mam myśleć, bo już sama nie wiem ? Testy ciążowe wychodzą negatywne. Nie zabezpieczamy się. Nie liczyłam na to,że zajdę od razu ale martwi mnie brak miesiączki.
reklama
karolyn1987
Fanka BB :)
No powinien ci zrobić usg żeby sprawdzić jak pracują twoje narządy rodne. Prawdopodobnie jeśli nie stwierdzi ciąży (co raczej 100% pewne) pewnie zleci badania hormonalne i dostaniesz tabletki na wywolanie okresu.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
mamaAWR
Fanka BB :)
Przede wszystkim znajdź dobrego ginekologa. Niestety ciężko o takiego, ale szukaj do skutku. Jeśli przez pół roku nie uda Ci się zajść w ciążę, powinnaś zrobić sobie kompleksowa diagnostykę: hormony, USG narządów rodnych, piersi, tarczycy. Po tabletkach często pojawiają się problemy z okresem i owulacją więc im szybciej zajmiesz się unormowaniem cyklu, tym szybciej będziecie mieli szanse na ciąże i zdrowe dziecko.
Dobry ginekolog i jeszcze raz dobry ginekolog... słyszałam o zawirowaniach miesiączki i problemy z ciążą po długo stosowanej antykoncepcji. Obecnie jestem mamą a związku z bardzo niebezpiecznymi dla płodu lekami które biorę musze przyjmować leki antykoncepcyjne... z tym ze okres nam regularnie co 27 dni....