reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co możemy w ciąży a czego nie

reklama
Dziewczyny napiszcie jaki balsam mogę stosować, mam mega sucha skórę, sypie sie jak łupież. Czy mogę nawilzajacy Dove? Czy muszę specjalne jakieś? Z serii Perfecta mama- zakupilam serum na tluszczyk, ale to na uda, pośladki i krem do biustu, bo brodawki bolą. Mam tez krem do twarzy i jest ok. B A co do reszty ciała?

eve82 moja siostra mi przywiozła z IRL taki krem z firmy Aveeno i jest po prostu boski. Ja mam skóre bardzo suchą a ten krem mi bardzo nawilża, no ale nie wiem czy można go dostać w PL może na allegro? Używam go tylko na brzuch bo mi szkoda :p Na resztę ciała używam oliwkę Bambino. Podobno najlepsza, żeby nie było rozstępów. Widziałam w Rossmanie też jakieś kremy dla ciężarówek, myślę, że jak skonczy mi się oliwka to sobie kupie taki.

Polecam balsam i oliwke z Rossmanna Babydream fur Mama. Stoja na polce tam gdzie kosmetyki dla ciezarnych. Kosztuja po 10-11 zl wiec nie szkoda smarowac :p nie a przynajmniej wiadomo ze sa dla ciezarowek. Ja juz koncze 3 butelke balsamu (smaruje cale cialo) i 1 oliwki (na brzuch)

Dziewczyny ja sie smaruje od samego poczatku ciazy oliwka dla dzieci i specjalnym balsamem na rozstepy. Na brzuchu jak na razie nic sie nie dzieje ale wczoraj zobaczylam sine rozstepy na piersiach:/ Wiec tak jak myslalam wczesniej nic mnie nie uchroni przed genami:///

dzięki za polecone kremy, balsamy.
ja nie mam rozstępów, bardziej chodziło mi o przesuszoną skórę :)
zakupiłam balsam rosmana- napisze jakie efekty jak popróbuję ;)

Verita masz rację wszystko jest w genach.Ja smaruję się od początku ciąży a nawet wcześniej, na początku oczywiście oliwką a teraz zazwyczaj z bielendy balsam na rozstępy. I zauważyłam niedawno trzy pręgi na jednym udzie :wściekła/y: Ale i tak wolę parę groszy więcej na ten krem niż używać oliwki, bo dla mnie strasznie męcząca. Nie dość, że długo się wchłania to teraz wszystkie ubrania mi nią śmierdzą :/ Nieznośne :baffled:

dlatego ja kasy nie wydaje na drogie preparaty, kupilam fajna oliwke dla dzieci i maz mnie smaruje dla niego zeby nie bylo rozstepow ale dla mnie w ramach przyjemnosci bo kocham to , wiem wiem wykorzystuje chlopa :-D

reklama
mnie chyba rozstępy przy tej ciąży ominą miałam tyle zapasowej skóry po poprzedniej i po chudnięciu że jeszcze mam naddatek na brzuchu :-D jak na razie brak jakichkolwiek nowych oznak smaruje się kremem dla dzieci nivea

Do góry