reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co już umiemy :)

punta

Fanka BB :)
To nie po to, by się chwalić, ale żeby porównać. Kacper umie jeździć na 4-kołowym rowerku, liczyć do dziesięciu, rozpoznaje niektóre pisane słowa np.: mama, tata dziadek, babcia, Ola, Kacper, Ania....., sam się ubiera, rozbiera (jesli oczywiście ma to ochotę :)), sam się obsługuje w lodówce (jogurty i serki) czego jakoś nie pochwalam :-D, bo jedzenie znika w mgnieniu oka, chętnie mówi wierszyki - to nauka z przedszkola, a najbardzej to umie sam- psocić ;-)

reklama
Bartek na rowerku nie ma za bardzo ochoty jeździć, za to na hulajnodze śmiga równo z wiatrem. Poza tym sam się obsługuje w lodówce, próbuje robić sobie kanapki (cały stół w maśle), sam sobie zakupy robi (mama stoi przed sklepem i czeka), oczywiście pełna samoobsługa jeśli chodzi o telewizor i DVD (czasem jeszcze płyta "do góry nogami"), sam myje głowę i nalewa sobie piciu do kubeczka. Za to nie lubi się uczyć literek, cyferek i różnych takich rzeczy- ale nie naciskam- na wszystko będzie odpowiedni czas i miejsce :-D.

Kamilek jeżdzi na 4 kołowym rowerku, w lodówce tez działa samodzielnie:-)( czasami nie zamyka drzwi).Sam zjada kanapeczki, serki, jogurty, płatki z mlekiem.
Tylko z obiadkiem troche gorzej trzeba mu pomóc.
Zna cyferki, i kilka literek, które próbuje pisac.Umie napisac swoje imię i umie je przeczytać, imię swojego brata również.
Ubiera i rozbiera sie sam, w toalecie tez sobie radzi.
Musze powiedzieć, ze juz jest bardzo samodzielnym chłopcem.

fifi potrafi bardzo duzo.jest bardzo samodzielny...ubiera sie sam rozbiera takze,sam kozysta z toalety, potrafi zrobic sobie skromne sniadanko,uklada puzzle, umie liczyc do 15 (gorzej z literkami) ...sam sie wykapie ,umyje zabki...sam zasypia...bardzo szybko i latwo nawiazuje kontakty ,jezdzi na rowerku, swietnie gra w pilke..jedyna rzecz ktora idzie mu marnie to sprzatanie wlasnego pokoju...gdy kaze mu to zrobic mowi << mama to ja tu postoje i popatrze a ty sobie pomalutku posprzataj>>prawdziwy facet

Moja coreczka w ciagu niecalych 2 miesiecy poznala literki i teraz wszystko chce pisac, przepisywac. Z czytaniem juz nie jest tak fajnie ale to pewnie kwestia czasu. Wszystkie lalki poszly w kat teraz licza sie tylko literki. :-):tak:

Jasminko urodzinkowe buziaczki dla twoich smyków:tak:
diddl_og_diddlina_m_buket.gif

Fajnie że córcia tak polubiła literki:tak:
Mój Adrianek woli cyferki. Wszystko liczy, zaczyna też dodawac i odejmowac:-D

Zna liteki dodaje i odejmuje do 10.
Jeździ na rolkach i łyzwach.
Na rowerze to cztery koła i nie lubi.
Uwielbia tańczyć i chodzić na dyskoteki kolonijne.
Miała chłopaka 14 latka na kolonii.
I śpiewa piosenki kolonijne Na koloni zycie płynie jak staremu po łysinie...
W tym roku została 100 % kolonistką

Zna liteki dodaje i odejmuje do 10.
Jeździ na rolkach i łyzwach.
Na rowerze to cztery koła i nie lubi.
Uwielbia tańczyć i chodzić na dyskoteki kolonijne.
Miała chłopaka 14 latka na kolonii.
I śpiewa piosenki kolonijne Na koloni zycie płynie jak staremu po łysinie...
W tym roku została 100 % kolonistką

Przepraszam bardzo, że się wtryniam pomimo faktu, że moja córeczka jest młodsza...
Mam jednak pewne pytanie.. Nie chodzi aby powątpiewac w zdolności córeczki bo wiem, że dzieci różnie się rozwijają i gratuluję zdolności córeczki ja na Twoim miejscu byłabym z niej niesamowicie dumna (i pewnie tak jest) aczkolwiek coś mnie niepokoi... Nie wiem co inni o tym sądzą więc wypowiem się tylko w swoim imieniu. Jak dla mnie zainteresowani 14 letniego chłopaka w taki sposób 5 letnią dziewczynka jest chore i robiłabym wszystko aby obronic swoje dziecko przed takim człowiekiem. tyle się czyta i słucha o wykorzystywaniu dzieci przez dzieci (i nie tylko ), że lepiej nie ryzykowac. to jest jeszcze dziecko i raczej wątpię, że ma takie same zainteresowania płcią przeciną jak chłopak w wieku 14 lat..... Jeśli się mylę bardzo proszę o wyprowadzenie mnie z błędu i przepraszam
pozrawiam Jaga

Julka liczy do 30
zna wszytskie literki
napisze: mama, tata, swoje imię,
zna z 100 słow po angielsku
rowerek an 4 kólkach ona raczej z tych " ostrożnych"
uwielbia tanczyć , spiewać, słuchac muzyki
gra na komputerze czasmi- ładnie się myszka posługuję nawet te zrecznosciowe te na mini mini
Ubiera sie , rozbiera
robi sobie kanapeczki
na sprztanie leniwa

reklama
Z tym chłopakiem to był taki kawał.
Miała Randkę w ciemno i padło na niego wybrała go.
Do tego kolacja przy świecach na kolonii.
I tyle chłopaka miała ubaw ogromny.
Nic z tych rzeczy o których myślałaś.
Na randki ma czas :-):-D:-D

Do góry