reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jest w Twojej torbie do szpitala?

reklama
Mi kolezanka doradzala kupic sobie na start 2 opakowania tych porodowych podpasek, bo to taka wersja minimum. Wiadomo ze dobrze je przy kazdej wizycie w toalecie zmieniac.
A jak braknie to maz zakupi i dowiezie bo te podpaski latwo dostac w dzialach dzieciecych wiekoszosci supermarketow.
Po cc ponoc tez sie mniej krwawi.

Po cc to pewnie lepiej oczyszczą, chociaż ja się nie znam.
Ja mam jedno opakowanie belki podkładów a jedne z canpol są cieńsze. Jeszcze jedno opakowanie musze dokupić.

Ja mam 2 opakowania Bella i 1 z Canpolu,jestem ciekawa czy wystarczy :) ale te belle to są takie giganty, że aż zaczęłam się bać tego krwawienia o_O

Ja mam 2 opakowania Bella i 1 z Canpolu,jestem ciekawa czy wystarczy :) ale te belle to są takie giganty, że aż zaczęłam się bać tego krwawienia o_O
Aż tak źle nie jest. Tylko to czasem skrzepy wypadają. No a macica musi się jakoś skurczyć do dawnych rozmiarów.

To ważne, żeby wiedzieć o tych skrzepach, bo ja np. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mogą być aż tak duże i pytałam położnej.
Podkłady są wielkie, a pamiętam, że zaraz po porodzie dwa od razu mi założyli :o

reklama
Temat straszny, ja pamietam ze gdy przyszła pierwsza noc... Narobiłam rabanu na pół oddziału bo cos wielkiego sie ze mnie wydostało i to pewnie znak ze umieram :D na szczęście pielęgniarka juz z niejednego pieca chleb jadła i ze stoickim spokojem wytłumaczyła co jest grane :)
Ja kupuje tylko do domu, wiec wybiorę poprostu mega wielkie podpaski i starczy.

Do góry