reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jest w Twojej torbie do szpitala?

reklama
Ja mam starą koszulę wiec taka wezmę do porodu.

A piłka jest super. Na pewno będę korzystała.

Spakowałam się :D

Wszystko weszło w zwykłą torbę sportową, rzeczy na wyjście ze szpitala przygotuję oddzielnie bo na dziś mam już dość ;)

DOKUMENTY:
  • Karta ciąży
  • Grupa krwi
  • Ostatni opisowe badanie USG
  • Pozostałe wyniki ostatnich badań i wymazów
  • Plan porodu
  • Dowód osobisty (ogólnie portfel z kasiorką)
  • Zaświadczenie uznania ojcostwa

DLA MNIE:
  • 1 koszulka do porodu
  • 2 koszulki do karmienia
  • szlafrok
  • 2 biustonosze do karmienia
  • wkładki laktacyjne (16 szt.)
  • maść ochronna na sutki (4 próbki)
  • klapki pod prysznic
  • 2 duże ręczniki
  • kapcie
  • 4 pary skarpetek
  • 2 podkłady poporodowe (na wszelki wypadek)
  • 6 majtek jednorazowych
  • 2 szt. majtek wielorazowych
  • Nakładki jednorazowe na toaletę ( 5 szt.)
  • przybory toaletowe (grzebień, szczoteczka do zębów, pasta do zębów, antyperspirant)
  • kosmetyki (szampon, balsam, żel pod prysznic, mydło antybakteryjne bez spłukiwania, balsam do higieny intymnej, krem do twarzy - małe opakowania bądź próbki)
  • pomadka ochronna do ust, gumka do włosów
  • papier toaletowy (1 rolka)
  • kubek, sztućce, talerzyk
  • Spryskiwacz do twarzy
  • Książka / gazeta / komórka z ładowarką
  • Niegazowana woda mineralna w butelce z dziubkiem

DLA MALUSZKA:
  • Bepanthen Baby Extra 30g.
  • 1 opakowanie pieluch Pampers Premium Care nr 1 (22 szt.)
  • 3 pieluchy tetrowe
  • 1 opakowanie chusteczek nawilżanych Hipp (56 szt.)
  • 1 para niedrapek

DLA TATY:
  • Ubranie na zmianę
  • Klapki
  • Suchy prowiant
  • Czekolada (też będę mogła skorzystać)
  • Aparat fotograficzny

Załączniki

• IMG_20160324_132604.jpg
    IMG_20160324_132604.jpg
    371,9 KB · Wyświetleń: 198
Ostatnia edycja:
itucha, lepiej weź wszystkie usg, jakie miałaś robione. Ogólnie lepiej wziąć wszystko niż za mało.
Jak leżałam w szpitalu to koniecznie chcieli od dziewczyny usg z 12 tygodnia (lub przybliżonego terminu).
Dorzuć jeszcze jakąś ściereczkę do naczyń :)

reklama
Do góry