reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co ile kupka u niemowlaka?

Moja tego też nie chciała ale ona nie chce butelki i nawet mojego odciągniętego. Ja walczyłam o kp i godzinami stymulowałam itd i żałuję bo nawet sama nie mogę nigdzie wyjść i mażę żeby złapała mm 😂
Nam na gazy trochę pomógł esputicon (3x1 kropla), espumisan nie dał rady, delicol nie działał. Biogaja też trochę chyba pomogła ale najbardziej zmiana diety. Możesz spróbować inne mleko jeśli to to to szybko powinna być zmiana ale chyba najlepiej iść do dr. A i po odstawieniu bmk kolki przeszły (pojawiły się na skończone 2 miesiące)
Ja też walczyłam, ale mała miała operację i przez pierwsze półtora miesiąca życia bawet nie mogłam jej przystawić... A po operacji jak byłyśmy w szpitalu to jeszcze laktacja sie zmniejszyła choć i tak miałam bardzo mało.

Najgorsze jest to, że lekarze mówią żeby po prostu sprawdzać kolejne mleka... A macie jakiś sposób żeby doraźnie pozbyć się kupy? Czopek? Bo juz się zaczynam stresować, że tak długo nie robi. Teraz jest właśnie sytuacja po zmianie mleka. Na początku robiła dwie ładne kupy na tym mleku. Na poprzednim były zaparcia też. Teraz znowu blokada.

reklama
Ja też walczyłam, ale mała miała operację i przez pierwsze półtora miesiąca życia bawet nie mogłam jej przystawić... A po operacji jak byłyśmy w szpitalu to jeszcze laktacja sie zmniejszyła choć i tak miałam bardzo mało.

Najgorsze jest to, że lekarze mówią żeby po prostu sprawdzać kolejne mleka... A macie jakiś sposób żeby doraźnie pozbyć się kupy? Czopek? Bo juz się zaczynam stresować, że tak długo nie robi. Teraz jest właśnie sytuacja po zmianie mleka. Na początku robiła dwie ładne kupy na tym mleku. Na poprzednim były zaparcia też. Teraz znowu blokada.
Od 17tż ma rozszerzoną dietę więc łatwiej jedzeniem a wcześniej czopek lub lactulose. Do tej pory zdążają się zatwardzenia jak coś nie tak zjem.

Łoj Pani... z tymi 💩 to książki można pisać.
U nas kwestia kolek i kup uspokoiła się w miarę 3 miesiącu gdy przeszliśmy na mleko bezlaktozowe ( pediatra zaleciła ) .
Ale były dni gdy masaże, rowerki, ciepłe kompresy kompletnie nie pomagały i parę razy podaliśmy Lactu.losum ( syrop ułatwiajacy zrobienie ).
W sumie 3x w ciągu przebytych 10miesięcy ( bo tyle teraz ma ) musiał wjechać czopek .

My jesteśmy od 4mies na rozszerzonej diecie i w sumie to od 5miesiąca kupka jest codziennie.
Raz przy wysokiej gorączce w 8miesiącu jak go zapiekło to musiał dostać czopek ( to był ten trzeci raz ) .

Dziewczyny, zrobiła i wcale nie cierpiała przy tym na szczęście. Co więcej nie była twarda ta kupa. Mam nadzieję, ze trafiliśmy z mlekiem i po prostu to było zawirowanie tym spowodowane, a nie żadną alergią.

Moja tego też nie chciała ale ona nie chce butelki i nawet mojego odciągniętego. Ja walczyłam o kp i godzinami stymulowałam itd i żałuję bo nawet sama nie mogę nigdzie wyjść i mażę żeby złapała mm 😂
Nam na gazy trochę pomógł esputicon (3x1 kropla), espumisan nie dał rady, delicol nie działał. Biogaja też trochę chyba pomogła ale najbardziej zmiana diety. Możesz spróbować inne mleko jeśli to to to szybko powinna być zmiana ale chyba najlepiej iść do dr. A i po odstawieniu bmk kolki przeszły (pojawiły się na skończone 2 miesiące)
a jak długo po odstawieniu bmk w diecie zauważyłaś poprawę?

2 tygodnie. Zaczęło się od zmniejszenia ilości i długości kolek. Zaczęła też przybierać na wadze. Po ok 6 plamy poznikały (wracały ale to przez paprykę) i kupki lepsze, nie wystrzałowe
dzięki za odpowiedz. Ja już próbuje już 3 tydzień, poprawy brak, więc to chyba nie ten kierunek🥲

reklama
Do góry