reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co ile kupka u niemowlaka?

G

GwiazdaMuzykiPop

Gość
Hej,

Co ile wasze niemowlaki (2-3 miesiące) robiły kupkę na mleku modyfikowanym?

Mówię Wam, już nie mam siły odnośnie tematu brzuszka, kolek, zaparć i gazów.

reklama
Codziennie, masaże brzuszka były praktycznie 24 ma dobe, snu niewiele. Przy 4mc minęło po rozszerzaniu diety. Później ząbkowanie, też wesoło, aż od kilku dni błogi spokój.

Kurde to u mnie już minęły ponad dwie doby... I robi suche kupy o widać, że sie męczy.

Kolki to ja przeżyje, tylko żeby się normalnie załatwiała...

Mi jeszcze przeszło przez myśl, żeby spróbować z capri care... No ja nie mam mleka. Niestety miałyśmy takie przejścia, ze się mleko nie utrzymało.

I może to się wydać głupie, ale przeszło mi przez myśl, ze twardej kupie jest winny Delicol. Przed nim nie było tego problemu. Na kolki też jakoś super nie pomaga więc go odstawiam i zobaczymy.

Mi jeszcze przeszło przez myśl, żeby spróbować z capri care... No ja nie mam mleka. Niestety miałyśmy takie przejścia, ze się mleko nie utrzymało.
Moja tego też nie chciała ale ona nie chce butelki i nawet mojego odciągniętego. Ja walczyłam o kp i godzinami stymulowałam itd i żałuję bo nawet sama nie mogę nigdzie wyjść i mażę żeby złapała mm 😂
Nam na gazy trochę pomógł esputicon (3x1 kropla), espumisan nie dał rady, delicol nie działał. Biogaja też trochę chyba pomogła ale najbardziej zmiana diety. Możesz spróbować inne mleko jeśli to to to szybko powinna być zmiana ale chyba najlepiej iść do dr. A i po odstawieniu bmk kolki przeszły (pojawiły się na skończone 2 miesiące)

reklama
hej, co do capri care to bym uważała jeśli macie zaparcia. Ja tez próbowałam z racji podejrzenia alergii ale przyznam ze po żadnym mleku córka nie miała takich zaparc jak wlansie po nim… ono chyba jest dodatkowo wspomagane żelazem, ale już nie pamietam dokladnie. Chociaz wiadomo, każdy brzuszek inny i oby u Was się sprawdziło:) trzymam kciuki!

Do góry