reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! my teraz czekamy aż nam 5 msc wskoczy :))

tez już niedługo :D a potem pół roczku... ale szybko to biegnie wszystko...

dzis się rozczuliłam... zoska nam pokazala pieknie jak potrafi figlowac... zaczyna powoli RACZKOWAC... nogi pracuja tylko jeszcze rece nie wytrzymują, wyglada to bardziej na pelzanie... a jak sie ją postawi na nogi, bo juz sie utrzymuje tylk ogibie na boki.. to idzie do przodu... skreca tulowiem i zmienia kierunek.. wie dokladnie gdzie chce dojsc... jak patrzalam na te figle podlogowe zosi i mojego m to sie rozczulilam... a dopiero taki maly bobasek z niej byl... ledwo co test ciazowy robilam i nie dowierzałam , że są 2 kreski... tak długo czekalismy na ten cud i to się dzieje własnie na prawdę!!!!!!!!!!!!

reklama
Kwiatuszek-też tak na to patrze dlatego sie za to wzięłam ..Chciałam zrobić jeszcze jakieś studia ,ale nie koniecznie wiem jaki kierunek ,a nie chce sie wpakować tak jak z pedagogiką ..Zrobiłam studia i co z tego jak nie chce pracować jako pracownik socjalny ,a to pedagogika socjalna to tylko to ,albo ew.pedagog szkolny ,ale to po magisterce ,a ja mam tylko licencjat ...

mavika trzymam kciuki by to nic poważnego nie było. Oby skończyło się na strachu. Zapisałaś się na echo serca? Moja przyjaciółka miała robione bo ją nastraszyli też jakąś wadą, na szczęście podczas echo serca okazało się, że wszystko ok.

błonka gratulacje :)))) 7 miesięcy! Kiedy to minęło?!

wróciłam właśnie od lekarza. Sytuacja bez zmian - główka małej bardzo nisko (ale to od 4 tyg), poza tym nic nie wskazuje na to bym miała zaraz rodzić. No to czekam do wiosny :)

Królowa to trzymamy kciuki żeby mała wytrzymala do wiosny:tak::tak::tak:

Błonka gratulacje 7 miesiąca:-):-):-)

Ja dzisiaj sie umówiłam do Invimedu...na poniedzialek za tydzien..akurat moj M jedzie do Wawy na 3 dni, więc się z nim zabiorę...a potem wrócę jakimś busikiem:):):):) Wykupię pewnie tam pierwszą dawke leków...10 amupłek kolo 1000zł....:szok::szok::szok:

Blonka też bym już chciała prowadzac mojego małego krasnala...Na razie leze pod kroplowka ciągłą z fenoterolu ręce mi się trzęsą jakbym miała parkinsona, miałam też zastrzyk na rozwój płuc małego, miałam już ktg i to serce naprawde sobie roznie bije raz 145 raz 155 raz 120...nie wiem nie miałam się kogo spytać czy to jest ok. Echo będzie jutro. Mam nadzieję ze wyjde w ciągu 3-4 dni bo mnie unieruchomili w łóżku przez te bóle i nie dość ze się dluzy to jeszcze gorąco jak w piekle...

mavika mojej tez tak na zmiane bilo serducho.. ale polozna mowila ze to przez zmiany pozycji malej badz przez male skurcze ktorych jeszcze nie czulam.. te przepowiadajace... to juz bylo w 41 tygodniu ciazy w szpitalu przed porodem...

mavika, tak jak napisała błonka, to tętno może się tak zmieniać. U mnie było to samo - na ogół ok 140 ale często rosło do 160 właśnie jak dziecko się ruszało (albo ja drętwiałam i zmieniałam pozycję). Lekarz powiedział, że ktg wyszło b. dobre. Zatem myślę, że nie masz się czym martwić tym zapisem. Trzymam mocno kciuki za echo serca, daj koniecznie znać!

reklama
Echo jeszcze nie byloale miałam usg i wyszło wszystko w porzadku żadnej arytmii! :-D na ktg też ładnie skurcze mam doi 25 ale wyczytalam ze to są skurcze alvareza.

Do góry