reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ale przeciez tylko luteina może przyhamować owulacje... a duphaston to dydrogesteron i można go brac spokojnie, on nie zatrzymuje owulacji, dlatego lekarze czesciej go zapisuja gdyby ewentualnie owu sie przesunela np o 2 dni...

reklama
Królowa- Ty już w terminie !! :szok::-D jak to szybko zleciało ....Ja dopiero wróciłam z trasy :) I dopiero teraz obiadek na szybko ziemniaczki , mizeria i jajko sadzone - takie polskie jedzonko dziś ..Wczoraj była tortilla więc dziś moze być biedniej ::)))))
Odliczam dni do wyjazdu z jednej strony się ciesze ,ale pół roku bez emka ..Dramat :(

Nie wzięłam Dupka bo wszyscy piszą, że Dupek jednak może hamować owu i to są informacje, które wiele osób ma właśnie od lekarzy!! :szok: Ja już zgłupiałam z tym lekiem. Brałam go 3 cykle i niby był skok, był śluz, był test owu pozytywny, wszystko było i NIC Z TEGO :-(Nie wiem, chciałam chyba oszukać przeznaczenie... W tym cyklu test owu nie wychodził przed 16dc...pomyślałam sobie, że jak wezmę 2 dni później to nic się nie stanie, poczekam, tempka skoczy napewno....no i okazało się, że faktycznie test owu był pozytywny późno, był też śluzik bardzo późno, mega płodny !! nawet dzisiaj 20dc miałam takie ciągnące "gluciki" i ból brzucha... No i tak czekając nadal go nie wzięłam.

Błonka, to co piszesz, że Dupek nie hamuje - wiele osób, również tu na forum podważa. Zgłupiałam już. Na dodatek lekarze również mówią różne teorie

Byłam dziś na wizycie i mi trochę podcięto skrzydła...Od wczoraj pobolewał mnie brzuch, okazało się że szyjka mi się skróciła. Pani dr. chciała mi dać leki i unieruchomić w łóżku na tydzień, ale na usg okazało się, że Andrzejek ma arytmię i jutro z rana jadę na kilka dni do szpitala żeby porobili wszystkie badania. Pamiętam, że jak byłam mała też miałam wadę serca - jakąś dziurkę która później się zarosła. Mam wrażenie że malutki to po mnie odziedziczył. Mam nadzieję że to nic poważniejszego, bo przecież na połówkowym budowa serduszka i przepływy były ok.

MAvika - trzymaj się rybko, teraz jest fajnie że mozna zdiagnozować, a nawet zoperować wady jeszcze w ciązy...dobrze o tym wiesz, takze nawet jezeli to wyszstko mozna wyleczyc ;) i dobrze ze tak szybko chcą badać !!

duphaston nie hamuje owulki, wiedza od lekarza, i znajoma, ktora pracuje w aptece tez to potwierdza, ma taka madra ksiazke w pracy i wyczytala... pozatym byla na forum taka jedna dziewczyna, ktora brala duphaston od poczatku cyklu i zaszla w ciaze... w tedy od niej pierwszy raz sie dowiedzialam o takim stosowaniu duphastonu od poczatku... udalo jej się... juz pewnie urodzila bo zaszla kolo mnie w ciaze.

Błonka, no już po fakcie, nie wzięłam Duphastonu w 16dc ale za to dzisiaj tempka jednak wzrosła, przekroczyła niskie temperaturki :tak:Biorę dziś Duphaston. Cykle mam 30 dniowe i 30 dnia skończę go brać więc ok. @ dostaję ok 2 dni po odstawieniu. najwyżej wydłuże troszkę cykl ale w razie co fasolka będzie chroniona. Dodam, że w popzednim cyklu dostałam plamienia jeszcze w trakcie brania Duphastonu :baffled:

Nanncy nie bój się tak, ja też byłam pewna, że się poroni jak się dupka odstawi, a sama jestem przykładem, że niekoniecznie. Mi wyszedł test negatywny, odstawiłam dupka, po 10 dniach coś mnie naszło i powtórzyłam test i się nogi pode mną ugięły. A lekarz powiedział, żeby dalej dupka nie brać i teraz jestem mamą małej Marty :-D A wcześniej brałam luteinę i w trakcie brania też miałam już plamienia, które przechodziły w @

Widze ze masz cykle 30 dniowe wiec owu powinna byc 16 dc. To lekarz powinien ci przepisac conajmniej od 18 dc tego dupka. Bynajmniej tak mis ie wydaje. Nie ma doswiadczenia z dupkiem bo biore luteine. Plamien zadnych okres w terminie praktycznie. Ale wiadomo kazda z nas jest inna.

reklama
mavika spokojnie dobrze ze zbadają babelka w brzuchu. mój mały urodził się z dwoma dziurami w sercu i z dodatkowym skurczem komorowym. 90% noworodków rodzi się z dziurami w sercu, które zarastaja ok 3 m-ca życia dziecka i to nie wpływa w późniejszych latach życia dziecka. powodzenia 3maj sie

Do góry