reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ikaśka i Patuśka !!!!!!!!!!!!!

Dziewice moje orleańskie !! trzymam kciuki, matko jakbym chciała, zeby to już :):) przekazecie mi wasze fluidki :D heheheh bo ja okolo poniedziałku miesiączka i też niedługo do roboty :p

reklama
Ikasia powodzenia :tak: To może będziesz miała podobne terminy jak ja, tyle, że ja już w Wielkanoc robiłam test (ale w zeszłym roku była później) i ostatni termin porodu miałam na 21 grudnia :-D
Gryzoń powodzenia u fizjoterapeutki
Kamii zdrówka dla młodzieży
A dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
U nas jak zwykle musi się coś niedobrego dziać :sorry: Półtora miesiąca temu zmarła mama, dwa tygodnie temu zdechła kochana psinka, wczoraj tata wylądował w szpitalu. Buchnęło na niego z pieca, twarz oparzenia I stopnia, dłonie II stopnia. Wygląda strasznie, jest cały opuchnięty, na jedno oko to nawet nie widzi :-( Nie wiadomo kiedy go wypuszczą, a mój M. ma akurat taką zmianę, że ani przed, ani po pracy nie mogę do taty jechać, bo już nie ma odwiedzin. Chyba żeby ciągnąć małą ze sobą, ale to przecież bez sensu.

Hej babeczki!

Mi dzis tempka spadla do 36.7 i dostalam @! nosz Ku*rwa mowilam test nie oszukuje chyba ze w druga strone. Nadzieja i czar prysl. Ale nowy cykl nowe starania.

Ikasia gratuluję wyników męża :)))) super wiadomość, teraz do dzieła! Trzymam mocno kciuki!!!

Patuska przykro mi, znam to złamane uczucie kiedy @ przychodzi. Ale głowa do góry, w końcu się uda, pewnie szybciej niż się spodziewasz :)

Aniu mam nadzieję, że to nic poważnego z tatą i szybko wyliże się z tych oparzeń.

gryzoń będę się odzywać :) Też nie wiem kiedy to zleciało... W sumie przeraża mnie to, że ten czas tak szybko mija.. U mnie teraz od czwartuku do czwartku kiedy stuka kolejny tc.

dzisiaj w planach leniuchowanie (trzeba płynnie przejść z trybu weekendu w tryb tygodnia), największą aktywnością będzie pewnie spacer z psem i prysznic ;) Macie jakiś ciekawy film do polecenia?

Pytanko o Duphaston:

Dziewczyny, może tu mi ktoś pomoże. Od grudnia biorę Duphaston od 16dc do 25dc. Bez monitoringu cyklu. Gin przepisał mi to na niedomogę lutealną. Nie wiadomo jednak czy występuje u mnie owulacja i kiedy. Luknijcie proszę na mój wykresik. Czy ktoś wie, co robić? Łyknąć Duphaston czy jeszcze poczekać?
Nie było skoku tempki więc najprawdopodobniej nie było owulki, jednak czytałam, że przy niedomodze lutealnej tempka może rosnąć powoli, lub prawie wcale nie mieć różnicy od tempki z I fazy. Co sądzicie u mnie? MOże jednak już wezmę bo jeśli byłaby fasolka to się nie utrzyma...a owulka jak miała być to już była i chyba już jej nie będzie później...

Nanncy a czemu nie wzięłaś duphastonu 15dc? Ja się nie kierowałam temperaturą a śluzem i testami owu. Duphaston brałam wg wskazań lekarza, czyli od 16 do 25dc.

Nanncy a czemu nie wzięłaś duphastonu 15dc? Ja się nie kierowałam temperaturą a śluzem i testami owu. Duphaston brałam wg wskazań lekarza, czyli od 16 do 25dc.

tak powinno byc,ale widzisz u niej nei ma skoku temp. a powinien byc choc minimalny. Ja kiedys tez myslalam ze nie ma czym sie sugerowac a mialam podobne wykresy jak ona tutaj. I okazalo sie ze mam bezowulacyjne. Bez monitoringu ani rusz. Zreszta co to za lekarz ktory przepisuje takie lek bez podstaw? Nie domoge lueatlan musial zdiagnozowac,pewnie bylo to poprzez badanie hormonow,ale to malo? Najpierw powinien ci zmonitorowc cykl. Bo moze bedziesz potrzebowac CLO? Wybierz sie na monitoring. Widze cykle masz 30 dni to na pierwszy monitoring gdzies tak w 13-14 dniu juz bedzie widac czy sa pecherzyki i jakiej wielkosci.

reklama
ja bym brała duphaston wedle wskazań lekarza. Niedomoga lutealna jest diagnozowana badaniem krwi (hormony), monitoring ewentualnie przydałby się przy clo. A duphaston lepiej wziąć bo może się cykl bardzo przedłużyć - ja tak miałam. Co do wykresu i mierzenia temperatury to się nie wypowiem, bo nigdy tego nie robiłam.

Do góry