reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Sawi a wiesz, mi się wydaje że ja cię pamiętam ze staraczek...dzięki :)

Myśa oj pamiętaj, że zawsze lepiej sie kochać jak jest przewidywany termin, niż nie...Ja juz potem nie robiłam testów, powiedziałam mu o tym, że mam te dwie kreski i dzień przed @ i po i w środku cyku, cały czas a to dlatego, że Lh jest wysokie, organizm cały czas wytwarza, więc test wyłapie...nie martw się na zapas, a jak bedziesz na następnej wizycie to dopytasz go o to. Nie martw się, działaj tak jakby była owulacja.
w tym cyklu działaliśmy baaaardzo intensywnie i mam wielkie nadzieje, boje się kolejnego rozczarowania jak każda z nas ale czekam do 12tego września no chyba że wcześniej @ przyjdzie

w tym cyklu działaliśmy baaaardzo intensywnie i mam wielkie nadzieje, boje się kolejnego rozczarowania jak każda z nas ale czekam do 12tego września no chyba że wcześniej @ przyjdzie
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
idziemy podobnie bo u mnie 11 ma przyjść no ale sama wiesz czasem może sie pośpieszyć chociaż bym sie nie pogniewała jakby nie przyszła wcale:)

a ja mam pytanko odnośnie luteiny... miałam ją brać na poprawienie cyklu od 19dc do 25dc
no i dzis mamy 27dc i okresu nie ma.... w 22dc robilam test wyszedl negatywnie 24dc robilam test wyszedl mylaca ale wg mnie negatyw zbyt jasna malo widoczna kreska, jak dzis nie dostane @ to ide jutro na bete, ale mam do was pytanie po ilu dniach moge sie spodziewac @?? czytalam ze nawet tydzien sie czeka po luteinie na @ (ale to w przypadkach kiedy w ogole sie nie ma okresu) a ja okres mam tylko gin na regulacje mi przepisal i ogolnie jak by sie cos zrodzilo to zeby sie utrzymalo i na poprawe owulacji tez ja mam

wiem ze luteina podwyzsza tempke i przez ten czas ostatnie 4 dni mierzylam tempke tak jak sie nalezy (czyli nad ranem po 3h snu na lezaco i w pochwie) no i tempka 37,4 szok normalnie ze mam taka wysoka

Witam,
Mam nieco podwyższony poziom prolaktyny i staram się z mężem o dzidzię. Lekarz dał mi receptę na bromergon i parlodel do wyboru. Trochę mną wstrząsnęlo kiedy przeczytałam o skutkach ubocznych,zwłaszcza że mam problemy z seduchem. Myślę o zażywaniu castagnusa z tym, że nie wiem jak z jego skutecznością. Może komuś z Was poprawiły się po nim szybko i na stałe wyniki? Tzn. dobry poziom utrzymywał się po zaprzestaniu kuracji...
Druga kwestia przy wyniku progesteronu w 21dc 8,7 ng/ml (norma 1.7-27.0) lekarz stwierdził, że mam ZAWYŻONy:szok: jego poziom i na tej podstawie przepisał mi CLO. Mam wrażenie że on myślał że badałam ten poziom w 3dc, bo wszystkie inne hormony wtedy badałam i pomylił się z diagnozą. Bo chyba wynik świadczy że owu jednak była i stymulacja CLO raczej jest zbędna. Jak myślicie?
P.S. nie zauważyłam żeby był gdzieś juz taki wątek. Jeśli był to przepraszam i proszę pokornie o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

a ja mam pytanko odnośnie luteiny... miałam ją brać na poprawienie cyklu od 19dc do 25dc
no i dzis mamy 27dc i okresu nie ma.... w 22dc robilam test wyszedl negatywnie 24dc robilam test wyszedl mylaca ale wg mnie negatyw zbyt jasna malo widoczna kreska, jak dzis nie dostane @ to ide jutro na bete, ale mam do was pytanie po ilu dniach moge sie spodziewac @?? czytalam ze nawet tydzien sie czeka po luteinie na @ (ale to w przypadkach kiedy w ogole sie nie ma okresu) a ja okres mam tylko gin na regulacje mi przepisal i ogolnie jak by sie cos zrodzilo to zeby sie utrzymalo i na poprawe owulacji tez ja mam

wiem ze luteina podwyzsza tempke i przez ten czas ostatnie 4 dni mierzylam tempke tak jak sie nalezy (czyli nad ranem po 3h snu na lezaco i w pochwie) no i tempka 37,4 szok normalnie ze mam taka wysoka
no kochana wydaje mi się że będą II kreski..
skoro wyszła ta druga delikatna (nawet cień cienia) to coś ma sie na rzeczy...idź lepiej terez na bete...można czekac i nawet 10dni ale ja myślę że u ciebie to @ przyjdzie po porodzie lec na betke i daj nam tu znać...trzymam kciuki
masz gdzieś wykresik??? żeby można było podejrzeć

reklama
Witam,
Mam nieco podwyższony poziom prolaktyny i staram się z mężem o dzidzię. Lekarz dał mi receptę na bromergon i parlodel do wyboru. Trochę mną wstrząsnęlo kiedy przeczytałam o skutkach ubocznych,zwłaszcza że mam problemy z seduchem. Myślę o zażywaniu castagnusa z tym, że nie wiem jak z jego skutecznością. Może komuś z Was poprawiły się po nim szybko i na stałe wyniki? Tzn. dobry poziom utrzymywał się po zaprzestaniu kuracji...
Druga kwestia przy wyniku progesteronu w 21dc 8,7 ng/ml (norma 1.7-27.0) lekarz stwierdził, że mam ZAWYŻONy:szok: jego poziom i na tej podstawie przepisał mi CLO. Mam wrażenie że on myślał że badałam ten poziom w 3dc, bo wszystkie inne hormony wtedy badałam i pomylił się z diagnozą. Bo chyba wynik świadczy że owu jednak była i stymulacja CLO raczej jest zbędna. Jak myślicie?
P.S. nie zauważyłam żeby był gdzieś juz taki wątek. Jeśli był to przepraszam i proszę pokornie o przeniesienie w odpowiednie miejsce.

ja ci za wiele nie pomoge.
ale napisze odnosnie bromergonu.
stosowalam go na zasuszanie pokarmu nawet zostaly mi jeszce 2 opakowania ale starsznie zle sie po nim czulam. bralam go stopniowo ze wzgledu na dzialanie jakie ma... po pol tabletki po kilku dniach 1 cala a pozniej juz 2 cale. w glowie krecilo mi sie tak ze ustac nie moglam. nawet przy malej nie moglam nic zrobic. podniesc ja czy przebrac to byl koszmar. ja nie wiem ale jak dla mnie takie srodki sa przesadzone.
no i faktycznie z tego co piszesz lekarz chyba pomylił sie z diagnoza.
bo to co przedstawilas nie pokrywa sie z tym co lekarz powiedzial wg mnie.

Do góry