reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
clo tylko wpływa na jajeczkowanie, przyczyny poronienia w pierwszych tygodniach często są trudne do ustalenia, wiek, progesteron, wadliwy zarodek, rtg, rezonans sporo tego moglo byc przez co moglam stracic

reklama
Ja jeszcze dodam że często zdarza się puste jajo płodowe, wady połączeń chromosomów, lub jajeczko się nie może zagnieździć z jakiegoś powodu.Jak patrzy się z punktu widzenia szans zajścia w ciąże, to wydaje się to mega trudną operacją :) ale patrząc ile jest wpadek i przypadkowych ciąż, gdy kobiety nie są świadome swojego stanu i nie dbają o siebie tak jak powinny w tych pierwszych tygodniach a mimo to, wszystko jest ok :)

Ja jeszcze dodam że często zdarza się puste jajo płodowe, wady połączeń chromosomów, lub jajeczko się nie może zagnieździć z jakiegoś powodu.Jak patrzy się z punktu widzenia szans zajścia w ciąże, to wydaje się to mega trudną operacją :) ale patrząc ile jest wpadek i przypadkowych ciąż, gdy kobiety nie są świadome swojego stanu i nie dbają o siebie tak jak powinny w tych pierwszych tygodniach a mimo to, wszystko jest ok :)

Wlasnie taki glupi paradoks. Jak sie chce,dba ,stara, witaminki itd zdrowy tryb zycia to nie mozna, a jak sie nie chce to wpadka goni wpadke,alkoholicy,narkomani cuda wianki... No ale coz musi tak byc bo swiat bylby nudny gdyby wszystko bylo by takie proste.

agitatka moja ginka kazała mi brać aspargin - to jest od razu z potasem, a wiem że to korzystne połączenie bo osobno potas i magnez miałam przepisywane od kardiologa

Patu$ka ja już nie mowie o skrajnych przypadkach, ale znam dziewczyny ktore nie wiedziały że są w ciąży i np. chodziły na solarium, piły alkohol, uprawiały intensywnie sport, imprezowały. Moja kuzynka będąc nieświadoma że jest w ciąży zdawała testy sprawnościowe na AWF, a tam basen, biegi, gimnastyka i cuda wianki a dziecko zdrowe się urodziło :)

Kruszka - to pytanie o książki to nie do mnie, ja ie czytałam książek tego autora :))
Alergologa moge polecić - dr Kantecka przyjmuje w przychodni na kartezjusza, bez zapisów, płatne chyba 50 zł, przyjmuje w srodę 14.40 - 17.30 oraz w czwartek 10 - 13. Ja nie byłam ale już kilka osób mi ją polecało.

A teraz uważaj jaki numer - poszłam dzisiaj do innej pediatry, prosze o skierowanie kolejne do alergologa bo ta u której byłam ostatnio mi problemy robi z refundacją mleka bo w badaniach krwi nie ma przeciwciał a pani pediatra na to żebym przychodziła do niej a ona bez problemu będzie mi dawała recepty refundowane :))) huraaa
W poniedziałek jedziemy do fizjoterapeutki na nastawienie bioderek, mam nadzieje ze się uda :))

Ktoś się pytał o magnez - ja brałam asmag, tak mi poleciła moja p. dr.
Ale aspargin tez dobry, moja mama cały czas to bierze i jej bardzo pomaga :))

reklama
Królowa dzieki za ksiazki :) Jak napisala poniżej Gryzoń pomyliłam Was, jak? Nie wiem :)

Gryzoń to masz fart powiem Ci. Ja sie zastanawiam czy nasza dermatolog wystawi Frankowi zaświadczenie o AZS by pediatra mi przepisywała mleko. Ide do niej pod koniec marca jeszcze raz. No chyba, że sytuacja na karczku sie nie poprawi to zaraz jak wróce od mamy. Akergologa zapisuję sobie. Obgadam z pediatrą na szczepieniu 20.03.

Agitatka
ja brałam tez Aspargin, az 6 tab dziennie :)

Agusiek Patu$ka
ja nie wiem dlaczego u mojego bliźniaka przestalo bić serduszko, ale pierwsza ciąża to podobno puste jajo. Tzn skoro nie rozwinał sie zarodek to to było puste jajo. Pierwszą poroniłam na godzine przed zabiegiem. Nie wiedziałam, ze jestem w pierwszej ciazy bo mi test nie wyszedł nawet w 35dc. To był pierwszy cykl po odstawieniu anty, a że mam PCO to owu moglam mieć poźno. O ciąży dowiedzialam się będąc wg OM w 7 tc.

Do góry