reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Jeśli chodzi o wykonywanie badań USG podczas badań prenatalnych znalazłam gdzieś informację że lekarz musi posiadać uprawnienia nadawane przez brytyjską organizację, na tej stronie mozesz sprawdzić czy Twój lekarz posiada takie uprawnienia https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1

Mój lekarz wysłał mi wyniki sms-em, że jest oki. Gdyby było coś nie tak na pewno lekarz by Cię wcześniej wezwał. Kiedy miałaś badania?
jeśli chodzi o cc to moze wpływa na jakość obrazu, widzisz cały czas czegoś nowego się dowiadujemy :)

Ostatnia edycja:
reklama
to było w listopadzie, te wyniki już dawno mam :-)
a i owszem, jest na tej liście :-)
będę robić teraz u niego połówkowe - dziecko jest większe, myślę że się więcej dowiemy
wtedy oprócz tego, że nie wspomniał o płci, miał problem żeby złapać przepływy w brzuszku [dziecko strasznie fikało], ale w końcu się udało, a tak poza tym to po badaniu powiedział że jest bardzo zadowolony z wyników, że wszystko ok

wiesz ja mam tendencję do bliznowców, mam już dwa usuwane z pleców [tj. rozpuszczane, bo tego się nie wycina, bo się robią gorsze] po usunięciu dwóch pieprzyków
po cc miałam krwiaka na całej długości cięcia, wprawdzie zewnętrznie blizna to jest cienka kreska, ale nie mogę wykluczyć jakiegoś zrostu czy czegoś w tym stylu

ja oczywiście musialam sprawdzić swojego lekarza, mam ograniczone zaufanie do lekarzy....
Kiedy masz kolejne badania? Ja juz nie mogę sie doczekać jak znow zobaczę malucha no i jeszcze potwierdzimy pleć

maluszki lubią się wiercić na badaniach, ale to zabawnie się oglada. Moja przyjaciołka była teraz na usg, (24 tydz) i malutka wtuliła si w lozysko, zakryła twarz dlońmi, podkurczyła nóżki i tylko tyłeczk było widać, Lekarz się śmiał ze kobiety potrafią strzelić focha nawet jeszcze przed urodzeniem

Cześć dziewczyny :happy2: no tak czas ciąży dla osób trzeci leci pewnie szybko, a dla Was to wieczność. Wczoraj po tym teście miałam załamkę, ale pogadałam z moim G i zrobimy jeszcze raz test jak @ nie przylezie. Napisałam też do ginekolog,że odstawiłam leki i czy to możliwe,że owu się przesunęła czy coś ... ale zapewne nie. Teraz cykl przerwy od stymulacji. I robimy badanie nasienia, naszukałam się gdzie robią w pobliżu bo tam gdzie się leczę ja też robią takie badanie ale koszt to 200 zł + 100 zł na paliwo na dojazd :-( a już tyle kasy nie mamy, bo stymulacja nas lekko wypompowała. Znalazłam bliżej 2 placówki, 1 sobie życzy 220 zł :szok: a druga mniej, ale kolejki ... termin mamy na 12.02 i koszt 80 zł.

Fioletowa nie wiem jak Tobie, ale mi po połówkowym czas pędzil :) Pewnie nie mozesz sie już doczekac usg,a le to juz za kilka dni :) Masz jakieś przeczucia co do płci? Ja przeczuwałam synka i tak jest, moja bratowa teraz tez "wiedziala", ze chłopczyk i bedzie rodzila za 1,5 mies Antosia :)
Napisz prosze do pachnącej...

Aniu brak mi słów... Współczuję jego żonie...
A czy Martusia nie je czasem za szybko? Mój Franek ulewał wszystko jak chciałam niechcący zmienic mleko,ale tez ulał kilka dni temu wszystko. Wiem, ze wtedy zadzwoniłam do znajomej od nowordków i powiedział, że to normalne, że dzieci ulewają. Na moje pytanie czy takie ilości powiedzila, ze też. Kilka dni później moja szwagierka to potwierdziła, a karmiła jak Ty piersią. Wiec tak jak Gryzoń zaufaj sobie :)

Kamii fajnie, że zajrzałas :) A jak Nadia sobie radzi w przedszkolu?

Gryzonku masz racje ufaj swojej intuicji. Mój Franio za to cały czas ma wysypke na buzi. Pokazalam to pediatrze i powiedziała, że to nic takiego, że jesli tylko na buzi to moze byc od suchego powietrza, od mojego ubrania itp. A ze na nózce miał drobna wysypke to powiedziałam jej, ze odtknełam go oliwką, ale to nie była J&J . Kilka dni po wizycie ma juz wysypkę na szyji i tu juz nie wiem co sie dzieje. a takze na brzusiu ma delikatna wysypke, ale by zobaczyc to trzeba sie przyjrzec. Koleznka mówi, że to jej wyglada na pokarmówke, ale pediatra wczesniej to wykluczyła. Na szczęscie S zapisał juz malego do LX i tam go zabiore do dermatologa. ale on sie nie drapie, wiec to chyba nic strasznego. Wczoraj mój mąż odebral hustawke, która mu kupilismy i własnie go tam odłozyłam, by Wam coś napisac i zjeśc sniadanie. Zasnął w niej, ale ja nie wiedziałam, ze mozna miec z tego powodu wyrzuty sumienia.
Acha i chyba własnie przechodzi skok rozwojowy. Błonka kiedys o tym pisała, wiec poczytała i pasuje mi to. Hmm, nie fajne to jest, ale mija na szczęscie. Najbardziej mnie martwi to, że je mniej. Ale ufam, że "wie co robi".

reklama
Cześć dziewczyny :happy2: no tak czas ciąży dla osób trzeci leci pewnie szybko, a dla Was to wieczność. Wczoraj po tym teście miałam załamkę, ale pogadałam z moim G i zrobimy jeszcze raz test jak @ nie przylezie. Napisałam też do ginekolog,że odstawiłam leki i czy to możliwe,że owu się przesunęła czy coś ... ale zapewne nie. Teraz cykl przerwy od stymulacji. I robimy badanie nasienia, naszukałam się gdzie robią w pobliżu bo tam gdzie się leczę ja też robią takie badanie ale koszt to 200 zł + 100 zł na paliwo na dojazd :-( a już tyle kasy nie mamy, bo stymulacja nas lekko wypompowała. Znalazłam bliżej 2 placówki, 1 sobie życzy 220 zł :szok: a druga mniej, ale kolejki ... termin mamy na 12.02 i koszt 80 zł.

Motylku ja robiłam test 14 dni po owu,ale wiedziałam kiedy miałam i to był 32 dc. Kreseczki byly blade przy bliźniakach.
Powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry