reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Oj tak Kruszka, kochani ci nasi mężowie. Na dodatek mój ma takie spanie, że nawet jak spał po nocce i pies szczekał obok, to go nie obudził. A nasz pies ma konkretny głos, w końcu to prawie owczarek niemiecki ;-) Coś czuję, że marna z niego będzie pomoc żeby mi dziecko w nocy do karmienia podać :-p
A z autkiem akurat się tak złożyło no... Myślę, że najdalej za miesiąc będę miała moje z powrotem, a tak to chciałam dzisiaj na badania jechać, bo ani to pn, ani dzień targowy to jest mniej ludzi w przychodni. Prawdopodobnie dzisiaj będzie naprawione auto M., to sobie jutro skoczę, a jak nie, to jutro wezmę od rodziców. Akurat dzisiaj się nie dało, bo tata mamę do szpitala zawoził. Oby tylko na 3 dni
Ech i mieliśmy sobie dzisiaj sesję zdjęciową strzelić. Ale z takimi podkrążonymi oczami to ja się przed żaden obiektyw nie postawię :-p
Agusiek nie pomogę, nie wiem jak te bóle rozróżnić. Mnie po prostu bolało jak na okres, a słyszałam że przy poronieniu boli dużo bardziej, że się jakby odczuwa w miarę regularne skurcze.

jak rozróżnić te dwa bóle?? Widzę ze nie tylko ja mam problemy ze snem :) po wczorajszej wizycie nie mogłam długo zasnąć i rano obudził mnie chrapiący kot:)

Tak jak Ci pisałam, ja nie miałam tych we wczesnej ciąży. Ten kiedy straciłam malucha byl silny, bardzo, nie wiem jaki Ty miałaś.
Teraz np. mam lekkie ćmienie w brzuchu od kilku dni, normalne pod koniec ciązy, raz bardziej odczuwalne raz mniej. Ale nie do porównania z "tamtym".
Ginka mi mówiła, że organizm jeszcze przez kilka miesięcy może funkcjonować tak jakby ciąży nie było, czyli za 4 tygodnie moga boleć jajniki (ja tak miałam), lub wystąpić lekkie krwawienie.

Nie przejmuj sie tym na razie, kiedy bete powtarzasz?

W piątek mam zrobić betę i mam kolejna wizytę u ginka.
Ja po poronieniu każdą miesiączkę miałam bardzo bolesną, porównywalnie teraz to jest mniejszy ból.
Wczoraj pytałam lekarza o te bóle ale nie dal mi jednoznacznej odpowiedzi. A ja dzisiaj z racji że mam dzień wolny od pracy to analizuje każdą pierdołę i nie mogę się na niczym skupić, Korzystając z okazji czy miałyście inne objawy w pierwszych tygodniach?? Czy drażliwość piersi była u was cały czas?

W piątek mam zrobić betę i mam kolejna wizytę u ginka.
Ja po poronieniu każdą miesiączkę miałam bardzo bolesną, porównywalnie teraz to jest mniejszy ból.
Wczoraj pytałam lekarza o te bóle ale nie dal mi jednoznacznej odpowiedzi. A ja dzisiaj z racji że mam dzień wolny od pracy to analizuje każdą pierdołę i nie mogę się na niczym skupić, Korzystając z okazji czy miałyście inne objawy w pierwszych tygodniach?? Czy drażliwość piersi była u was cały czas?

Była była drazliwość. Przeszła po paru miesiacach i teraz pod koniec wróciło:-)

Agusiek - ból brzucha przy poronieniu jest o wieeele silniejszy niz na @. Ja na początku ciąży tez mialam lekkie bole podobne do miesiaczkowych, ale slabsze i chwilowe. I to mi troche dalo do myslenia , bo normalnie na @ raczej nie bolal mnie brzuch odkad przeszlam lyzeczkowanie. A w zasadzie dwa;] Nie martw sie, bedzie dobrze, a beta ksiazkowa;) Ja mialam chyba jeszcze mniejsza od ciebie:tak:

Kruszka - no to pojutrze witam Frania;D Ale ci zazdroszcze kochana;) mam nadzieje, ze napiszesz nam szybko co i jak;)

Ikasia - &&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~
Ja w koncu zaczynam zyc!:-D Mdlosci juz prawie wcale nie mam;) Z sennoscia w ciagu dnia tez lepiej;) Za to brzusio rosnie i juz nie da sie ukryc, ze ktos tam mieszka;) Jutro wizyta u gina - nie moge sie juz doczekac;D
Ale ostatnio wogole jezdze po lekarzach jak opetana bo moj malzonek kochany poparzyl sobie dlon:-( i jutro jeszcze musze z nim jechac do Siemianowic na oparzeniówke - robie za kierowce bo on jedna reke ma praktycznie niesprawna... na szczescie lewa;-)

Agusiek - mnie też bolał brzuch jak na okres na samym początku - tylko o wiele słabiej niż zazwyczaj.
Teraz też w sumie bardzo często pobolewa mnie brzuch - a to jakbym miała kolkę, a to tak rozpiera. Teraz już nie boli jak na @.

Kasieńka - to mamy wizyty gina w tym samym dniu :))

Tym razem mój B. chce iść ze mną i nie bardzo wiem jak to zorganizować - poradzcie coś, bo nie do końca kleję jak to wygląda. Najpierw wchodzę sama, a potem na usg go wołamy..? bo jakoś tak niezręcznie by mi było jakby siedział w gabinecie podczas badania na fotelu czy pobierania materiały do cytologii..:eek:

hej
kurcze przedwczoraj umarł internet mi w domu, a wczoraj laptop się przegrzał, dziś o dziwo dwa na raz działają, więc się szybko melduję

co do drażliwości piersi to mi szybko przeszło, teraz mogę spać nawet na brzuchu jeszcze, w ogóle mi nie przeszkadza

pachnąca współczuję pogrzebu :-(
zdrowia życzę
u nas było z usg tak, że najpierw było badanie, a potem na samo usg wołała lekarka męża, ale był przy każdym [w pierwszej ciąży] nawet przy tym przez pochwę
teraz nie był jeszcze przy żadnym, a już miałam 4 :-/ ale ja go zabiorę na połówkowe, jakieś wypaśne ;-)

ja mam znow dzień Zosi, no tragedia... mamy skok rozwojowy, coraz gorsze sa te dni kiedy widac postepy rozwojowe.. nie wiem o co mojemu dziecku chodzi... jesc nie, pic nie, pielucha czysta, cieplo ma... przytulamy się, spac nie... a ona dalej marudzi jeczy steka, brzuszek nie boli, musialam ja uspic bo juz nie dawalam rady, i tak o 6 rano!! nie moglam nawet do kibelka isc... Tak mocno jak ja kocham tak mocno mam dzis dosc wszystkiego i ide do lozka poki ona spi... oby drzemka jej pomogla :)

Załączniki

• Zdjęcie0584.jpg
    Zdjęcie0584.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Pachnąca - moj małż wchodzi zawsze ze mna normalnie. Moj lekarz ma parawanik wiec jak mnie bada to go zaslania i tyle;)

Błonka
- słodziusienka "niedobra" Zosienka;*** Dasz rade, jestes dzielna i dobra mama;)

Do góry