reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ikasia, doskonale Ciebie rozumiem, czułam się tak co miesiąc... &&&&&&&&&

gryzoń, było super ale ból pleców dopadł mnie okropny, teraz wystarczy, że posiedzę chwilę i już boli...

Pachnąca coś się nie odzywa...

reklama
No właśnie, wczoraj jak się położyłam to mi się o niej przypomniało :szok: Może takie ją mdłości dopadły, że nie ma siły na bb?

Cześć Dziewczynki :)

U rodziców byłam na wszystkich świętych i dużo się działo. Przede wszystkim mdłości mam okropne, a do tego się przeziębiłam na cmentarzu i męczę się strasznie. Już mi przechodzi co prawda, ale nic nie biorę żadnych leków tylko herbatki z sokiem malinowym.. Wystraszyłam się, że ta infekcja może zaszkodzić moim dzieciaczkom.

Poza tym wczoraj poszłam z moim B. do opery, bo już dawno mieliśmy bilety i szkoda było żeby przepadły.

A dzisiaj rano się okazało, że moja babcia umarła, więc zaraz znowu do rodziców na pogrzeb będę jechała. Smutno mi jakoś. I znowu się martwię, że jeszcze jednego przeziębienia nie wyleczyłam, a tu znowu się wyziębię w kościele czy na cmentarzu...

Z pozytywnych rzeczy -- jutro mam wizytę u lekarza i się okaże co tam słychać u dzieci :)'

Za Kruszkę za to trzymam kciuki przy porodzie :)) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Bo o za moment w zasadzie :)

Agusiek
- ja też myślę, że to ciąża i nie przejmuj się lekarzem. U mnie co prawda na usg w 5 tyg i 1 dniu było widać pęcherzyki, ale myślę, że może u Ciebie być za wcześnie :))

Ikasia - przesyłam fluidki i kciuki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Emenems
- my akurat w cyklu w którym zaszłam bzykaliśmy się co drugi mniej więcej dzień (a czasami co dzień) od 10 do 20 d.c. Lekarz mi powiedział, że jak z plemniczkami wszystko ok, to codziennie nie jest za często.

Królowa, Ania - i za Was też trzymam kciuki :))) Ania - Ty to w zasadzie po Kruszce w kolejce :-)

Aneczka - już się martwiłam, że się nic nie odzywasz do nas :) Trzymam i za Ciebie kciuki, aby następny cykl był owocny :)) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pachnąca przykro mi z powodu babci :-( Trzymaj się z tym przeziębieniem, najlepsza herbatka z cytryną
Po Kruszce to jeszcze najpierw Gryzoń, a ja jakiś tydzień później ;-)
Nie mam weny żeby coś więcej pisać... Nie dość, że M. wrócił z pracy o 3 nad ranem i musiał mi ze szczegółami opowiadać co się w aucie zepsuło i dlaczego dzisiaj nie mogę jechać na badania (moje autko się po Katowicach porusza, pożyczyłam siostrze), to od 6 tak chrapał, że stopery + kołdra na głowie nie pomagały :wściekła/y:

Ikasia - listopad to taki chyba wredny miesiąc na przeziębienia, więc jak jest szansa na ciążówę to bierz dzień wolny...:)

a moje kochane ciężarówki - trzymajcie się cieplutko ~!! odpoczywajcie ile się da, bo później podobno już nie jest tak spokojnie :D

ja od wczoraj wieczorem biorę luteine, zrobiłam test owu i już jedna kreska zbladła czyli jest po wszystkim - zaczynam odliczanie 14dni II fazy cyklu i zobaczymy :)

Dzień dobry dziewczyny:)
Pachnaca, ja mam nadzieję że lada dzień pojawi sie pecherzyk, w sumie cykle ma nieregularne więc można mieć nadzieję. Niepokoją mnie tylko bóle w podbrzuszu, identyczne jak na okres. Trwają już sporo czasu, ale od kiedy mam pozytywny wynik testu bardziej na nie zwracam uwagę. U was jak było dziewczyny w pierwszych tygodniach?
Ja poprzednią ciąże straciłam w 7 tyg, praktycznie na 2 dni przed poronieniem pojawiły się bóle no i było po wszystkim ;(

A u mnie odwrotnie, póki byłam w ciąży właśnie bolało jak na miesiączkę, nawet ketonal brałam bo tak bolało ! ( nie wiedziałam że w ciąży jestem) a właśnie dwa dni przed krwawieniem cały ból ustał, dopiero jak dostałam krwawienia to piekielnie bolało - także podobno ból miesiączkowy w ciąży jest normalny... :)

Agusiek takie bóle są w ciąży normalne, to nie musi być nic niepokojącego. W tej ciąży tego nie miałam, ale w poprzedniej tak

reklama
Dzień dobry:-)

Widzisz Aniu nasi kochani faceci nie chcą nam dac pospać:-D Mój dzis rano był bardziej wyrozumiały, wstawał o 5.30 bo chciał byc duzo wczesniej w pracy i tylko mnie wycałował, wiec sie nie wybudziłam. Ale zapomnial zamknac drzwi do pokoju jak poszedł zjeść śniadanie, no i wyjmowanie dżemu ze sloika mnie obudziło:-D Całe szczęście juz mim łatwiej było usnąć niz wczoraj.
Moge Ci odstąpić autko:tak: bo ja juz od tygodnia nie jeżdzę;-) Najwyższy czas by mąż mnie odstawiał na badania.
Ja mam dzis wieczorem wizyte, pojade jak S wróci z pracy.

Ikasia w piątek to moge Ci przekazać pałeczkę brzuszkową od Franka, bo już będzie na świecie. Nie chcę Cie nakręcać, ale mam nadzieję, że nie jest to wina przeziębienia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pachnąca wspolczuje z powodu babci:-( Ubierz sie proszę baaaaardzo ciepło.

Agusiek bóle na @ zdarzają się w ciazy. Ja nie miałam, ale dziewczyny tutaj odczuwały je. Te bóle przy poronieniu są silniejsze, wiem bo to akurat miałam. Ja nie moglam spać w nocy, ech... szkoda wspominać.
Musi byc dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry