reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
gryzoń chyba i tak odpuszcze w tym cyklu tabletki...bo mąż wyjeżdża w sobote do gdańska na tydzien czyli po naszemu od 10dc do 17dc...i brzydko mówiąc, nei chce marnować tabletek jak ostatnio, kiedy to ja byłam w PL, ale jajeczkowanie miałam bardzo wczesnie na clo (od 5dc brałam) miałam koło 10dc i 14 dc - dwa jajka. A im później zaczne brac clo tym póxniej jajeczkowanie i to bez sensu bo sama będę siedziec w domu...troche mi szkoda...

a właśnei dzownił maz, i mówił ze przyszła paczka z PL z clo, prosze, poradźcie, nie mam żadnego lekarza pod reką by spytać, czy mam zaqcząc brać dziś clo i liczyć ze znowu będzie szybkie jajeczkowanie? czy i tak odpuścic?? jak mówie, mąż w sobote jedzie...10dc...heh

reklama
emenemes - ja się na clo nie znam

gryzoń - heh miałam zajęcia, wiesz jak baba choruje to: w ciągu tygodnia chyba z 6 pralek prania [w tym cała kołdra], urzędy, poczta, rozkręcanie firmy, dziecko z przedszkola, gotowanie, zakupy - a nie ta nuda w robocie 8 godzin przy kompie to i człowiek ma czas na głupie myślenie.. no ale cieszę się że za kilka dni już będę wiedzieć co i jak
następny cykl na bank będzie zmarnowany, bo jeśli @przyjdzie to mniej więcej od 12dc do 18 dc bedę na targach, bez męża :-(

Emenems, na ulotce jest chyba napisane, zeby brac rano. A Ty zanim wrócisz z pracy to bedzie popołudnie. Ja pewnie bym brała, bo jestem w goracej wodzie kapana, ale doradzic to nie potrafię:sorry:

Mavika to o której ta wizyta, będzie dobrze, musi być :rofl2:&&&&&&&&&&&&&&&&

Fioletowa
to Ty masz cierpliwość dziewczyno. Ja bym juz dzis testowała:-) To trzymam by nie przylazła &&&&&&&&&&&&&&

Kamii miedzy Tobą a mną jest jeszcze rzadko nas odwiedzająca agnieszka dk, dopiero my z Frankiem bedziemy działać:-)

Karla ja tez brałam olej z wiesiołka. W pierwszym cyklu zauważyłam róznicę, nie jakąs ogromna ale było wilgotniej, no i własnie wtedy sie udało:-)

wizyta dopiero o 20.15...

Ja clo brałam na noc. Emenems, ja bym brała :) Ale jak Ci się nie pali to może poczekaj aż na spokojnie będziecie mieć czas na staranka...

Nie tyle chodzi co o 6ty dc tyle o to ze 10 dc mąż wyjeżdza...chyba się wstrzymam, za to zrobie sobie jakiś wypad gdzies na pare dni odstresowac sie :D

kruszka mnie doświadczenie uczy - przy pierwszej ciąży też nie od razu wyszło, a teraz rok prób nauczył mnie troszke mniej się gorączkować - cykle po 38 dni, więc wiesz teraz raczej wolę poczekać na rozwój wypadków
normalnie mam cykle po 30 dni, więc czekam jutro, pojutrze, a potem test

Cześć Dziewczęta, właśnie wróciłam od lekarza, podejrzałam swoje dziecię i jestem przeszczęśliwa :) Zabawne było to, że do tej pory ułożona była brzuchem go góry, a dzisiaj zupełnie odwrotnie, niby wiedziałam, że się przekręcają ale nie spodziewałam się, że to zobaczę w ten sposób :)))
No i mam anemię. Lekarz mówił, że w ciąży normalka, dziecku nie szkodzi bo już sobie wyciągnie co mu potrzebne, więc tylko ja to mogę odczuć. Mam łykać żelazo.
Wizyta kolejna miała być za 4 tyg ale wyjęczałam wcześniejszą, już za 2 :) i jestem z siebie bardzo zadowolona, bo przez 4 tyg. bym zwariowała.

Mavika, zaciskam mocno kciuki!!! Na pewno będzie dobrze, a na ten widok warto czekać :)))

Fioletowa &&&&&&&&&&&&&&&

Fioletowa to może to oczekiwanie wkrótce sie skończy &&&&&&&&&&&&&&&
Królowa ja nigdy nie miałam super HGB a w ciazy oczywiscie zaczęła spadać i tez lecę na żelazie, które od 26 tc biore w podwójnej dawce. Fajnie, że widzialas maleństwo:-) nawet fiknięte inaczej. Ja mam wizytę we środę,a później to juz pewnie też co dwa tygodnie bede się wizytować. No i tez zobacze małego, bardzo jestem ciekawa, czy zacznie sie obracać. Aczkolwiek głowa bez zmian wypychana była na górze, ale próbuje nie tracic nadziei, ze sie zdecyduje obrócić &&&&&

Kruszka, ma chyba jeszcze trochę czasu (i miejsca) by się obrócić. Trzymam kciuki by się obrócił..

Dzisiaj zrobiłam sobie wolne :) co prawda muszę popracować, ale mam na to cały dzień więc chyba teraz odgrzeję sobie mamusiny obiadek i prześpię się trochę :)

reklama
hej ja tak na szybciutko - byłam wczoraj na IP bo myślałam ,ze mi wody odeszły - wody okazały się byc wodnistym czopem śluzowym :-)
ale uwaga mam 2 cm rozwarcia lekarz twierdzi ze do tygodnia wrócę już na poród :-D
Na razie czuję silny nacisk jakby ciągnięcie w dół ...Zobaczymy co się będzie działo :tak:

Do góry