reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Dziewczyny nie napisalyscie jak podchodzicie do kwestii recznikow/okryc kapielowych? Ile tego kupujecie i co? Okrycie czy zwykly recznik ?

Ineteresuje mnie tez termometr do mierzenia temp. ciala...mam straszny dylemat, mozecie jakis polecic. ? Tylko zeby jego cena nie przewyzszala ceny wozka ;-)

Ja na razie kupiłam 1 okrycie kąpielowe z kapturkiem,myśle że jeszcze 2 się przydadzą ale na razie nie kupuje bo moja mama była zła ostatnio bo stwierdziła ze ja juz prawie wszystko kupiłam że ona to już nie ma co,oczywiście przesadzała,ale fakt że trochę się już rozbujałam z tymi zakupami,już chyba mało rzeczy zostało do kupienia.
Co do termometru to podobno najbardziej wiarygodne są te tradycyjne,tak powiedziała pediatra moim znajomym.

Tez tak mi sie wydaje-tradycyjne najlepsze, jednak boje sie o rtec...to w koncu trucizna...jeszcze peknie- cokolwiek....

andziaa 2 reczniki/okrycia wystarcza
ja uzywalam okrycia bo kapturek na lepek zarzucisz i nie boisz sie ze przeziebi sie bobas, ale nie jeestem pewna czy to takie az potrzebne
napewno wygodne, a material podobny jak zwykly dobry recznik,mysle ze warto miec dwa

a z termometrem to zwykly odradzam, za dlugo sie mierzy
a taki elektryczny zwykly (kosztuje od 20-30 zl) polecam z czystym sumieniem
szybko mierzy, w miare doklady (w przeciwienstwie do termometrow w smoczku i na czolo)
iadomo ze tak dokladny jak zwykly nie jest, ale mysle ze styknie

ja też już malutkie postępy w zakupach:-) wczoraj doszła paka ciuszków z allegro, właśnie teraz wstawiłam pranie bo słoneczko od rana świeci:-) więc co do ubranek to na razie nic już nie kupuję żeby nie przesadzić:-)
a koszulki bardzo fajne, na pewno też takie kupię:-)
co do biustonosza to ma na razie z firmy alles - to jest ciążowy ale z odpinanymi ramiączkami do karmienia, potem przed porodem kupię jeszcze jakiś bardziej sportowy:-)

roni chyba wiem jaki wózek będziesz miała;-) o ile nic się nie zmieniło:-) i muszę ci powiedzieć, że ostatnio latałam po sklepach za wózkami i też na ten się skuszę, 99,9% to mój wybór:-)

Ja mam 2 okrycia z kapturkiem używane i na razie starczy, jak się okaże, że mi się prać nie chce za często, to dokupię:) Termometr, tak jak pisze Roni, elektroniczny; nam jeszcze położna mówiła, że dodatkowo może być paskowy, ale to awaryjnie, żeby na szybko stwierdzić, czy dziecko ma gorączkę, bo jest mało precyzyjny.
A dzisiaj w końcu kupiłam dla siebie biustonosze: triumpha ciążowego - bo skoro się rozciąga to i na po ciąży starczy i Naturanę z klapkami, a do tego rzutem na taśmę koszulę nocną:) No a teraz znowu utknęłam na pościeli..........siostra mi mówi, że różowa kratka będzie lepsza.......no.......shh nigdy nie podejmę wyboru, Młoda będzie spać pod pieluchą tetrową:p
I na razie zakupów starczy.... idę łyknąć lekarstwo i poużalać się nad sobą - zgodnie z ostrzeżeniami ręce po nim latają jak w zaawansowanym stadium choroby Parkinsona, ale Młodej najwyraźniej rozkurczenie pasuje, bo hasa aż miło:p

Tak tez myslalam ze elektroniczny to bedzie najlepszy wybor :-) spr na allegro i wcale nie sa takie drogie, wiec sie skusze :-)
koszule juz mam, ale ze stanikami nadal tkwie w martwym punkcie :-) w ogole to mysle,ze zakupie pare takich sportowych typowo...a jak jest ze stanikami na noc, spi sie w nich ?

andzaa ja spalam w sportowym, wkldaki musza sie na czyms trzymac
tyle ze ja mialam tyle pokarmu ze spokojnie moglabym za mamke robic
ale jak sie w nocy napelnia piersi to az tryska :baffled:

reklama
Ja też mam okrycia kąpielowe - wygodne.
Co do termometru to też zwykły, elektroniczny:tak:
W nocy zdecydowanie przydatny biustonosz. Jak sobie przysnęliśmy z Mikim podczas karmienia, to pół łóżka było zlane:-D (ja uwielbiałam karmić na leżąco, bo można nawet książkę czytać ;-))

Do góry