reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Z zabawek myślałam o sorterach/ wiezach do układania kółek jedno na drugim, czy czymś podobnym: niby do tego trzeba chociaż siedzieć umieć, ale myślę, że już wczesną wiosną nasze dzieciaki opanują tę umiejętność;-); ewentualnie coś do walenia, stukania, grania etc. ale to by trzeba praktycznie w sklepie obadać, żeby bardzo uciążliwe nie było. W przyszłym tygodniu planuję wybrać się z Florą do Smyka i zrobić im jesień średniowiecza pokazując dziecku zabawki i obserwując jej reakcję:-D

reklama
z fajnych zabawek to szczeniaczek uczniaczek ale nasze dzieci chyba za małe:happy:
ja myslałam jeszcze o takiej kierownicy na wózek spacerówke ale to bardziej dla chłopców:-D

ten szczeniaczek to jak dobrze pamiętam to jest od 6 miesięcy do 36 lat :-D Widziałam takie w Realu i całkiem fajny , ale wg mnie jeszcze nasze Bąble za Małe.

Jeśli chodzi o kierownicę to jest to fajny pomysł bo już niedługo będą jeździć w spacerówce ( przynajmniej Adaś )

Fajne mogą być wszelkie zabawki do wody- kubeczki, łódeczki itp. , sortery (jestem chora na ten Garnuszek na klocuszek), coś wydającego dźwięki (choć mój Patryk ignorował bębenek i cymbałki bo wolał garnki), książeczki powoli też mogą już wchodzić (polecam Brzechwę, mój się zachodził ze śmiechu przy tych wierszykach). Hmm co dalej. Za niedługo przydadzą się klocki, jakieś pchacze- jeździki, miękkie piłeczki....hmm całe stada zabawek...

Haszi ja tez jestem chora na Garnuszek na klocuszek ale go kupie malej na roczek.
Ja jeszcze musze cos wymyslec dla mojej chrzesniaczki 6 grudnia konczy pol roczku.

Pabla, Kicrym Dzieki za opinie o tym nosidle-tak właśnie myslałam. Moja sąsiadka taka tym zachwycona ale fakt faktem dziecko jakies takie skulone w tym jest.
Chciałam sobie ulżyć w noszeniu małej ale poszukam innej opcji:tak:

Co do zabawek to szczerze mówiąc grające i trąbiące doprowadzają mnie do lekkiego rozstroju nerwowego :/ ale dzieciaki tak to lubią że napewno i mnie trudno bedzie się im oprzeć w wirze świątecznych zakupów.
Narazie nie mam pomysłu..... hm.... może do Świąt coś wymyślę.
Mikołaj obleci bo Natusia 7 grudnia ma chrzest więc prezentów góra na nią spadnie niewątpliwie. Jeszcze dla starszaka coś trzeba wynaleźć. Tylko co kupić takiemu urwisowi któremu zabawki już w pokoju się nie mieszczą ???
Ostatnio uwielbia puzzle wiec chyba mu zakupię jakieś fajowskie na Mikołaja....

Ostatnia edycja:
z fajnych zabawek to szczeniaczek uczniaczek ale nasze dzieci chyba za małe:happy:

ja jestem chora na tego szczeniaczka i choćby się waliło i paliło to Mały dostanie go na gwiazdę;-) na razie mama się pobawi:-p ten garnuszek na klocuszek też jest świetny, ale jeszcze extra jest krzesełko uczydełko:rofl2: co tu dużo pisać - Fisher Price jest the best:-):-):-):-)

Kate ja tam mysle ze wcale Antos nie za maly na szczeniaczka :tak:
garnuszek na klocuszek jest rewelacyjny
i wiele innych tego typu zabawek

krzeselko moim zdaniem porazka, bo zabawki ma po jednej stronie
dziecko zeby sie bawic musi sie przeginac na jedna strone, troche to nie wygodne, testowalam ;-)

ale jest jeszcze fajna taka ksiazeczka z wierszykami z fp, z taka gasienica, nie pamietam w tej chwili nazwy
ale tez warto :tak:

Kate ja tam mysle ze wcale Antos nie za maly na szczeniaczka :tak:
garnuszek na klocuszek jest rewelacyjny
i wiele innych tego typu zabawek

krzeselko moim zdaniem porazka, bo zabawki ma po jednej stronie
dziecko zeby sie bawic musi sie przeginac na jedna strone, troche to nie wygodne, testowalam ;-)

ale jest jeszcze fajna taka ksiazeczka z wierszykami z fp, z taka gasienica, nie pamietam w tej chwili nazwy
ale tez warto :tak:

Dobrze że o tym krzesełku napisałaś bo się nad nim zastanawiałam - FISHER PRICE KRZESEŁKO LAUGH & LEARN (480880239) - Aukcje internetowe Allegro
fajny jest też odkurzacz i kosiarka ale to dla chodzących dzieci : ToysrUSA FISHER PRICE odkurzacz LAUGH&LEARN (479386570) - Aukcje internetowe Allegro , ToysrUSA FISHER PRICE kosiarka LAUGH&LEARN (480023081) - Aukcje internetowe Allegro.
Nataomiast jest też z tej samej serii śpiewający żółw : FISHER PRICE ŚPIEWAJĄCY ŻÓŁW - NOWOŚĆ (474849473) - Aukcje internetowe Allegro , gąsiennica gawędziarka : FISHER PRICE GĄSIENICA GAWĘDZIARKA PO POLSKU+KAT (475207236) - Aukcje internetowe Allegro , grający uczący : FISHER PRICE GRAJĄCY UCZĄCY (475327250) - Aukcje internetowe Allegro , szczeniaczek uczniaczek o którym była mowa : FISHER-PRICE SZCZENIACZEK UCZNIACZEK NOWY +KATALOG (476378273) - Aukcje internetowe Allegro , uczona słuchaweczka : FISHER PRICE - UCZONA SŁUCHAWECZKA (476964094) - Aukcje internetowe Allegro i książeczka rymowanka : FISHER PRICE - KSIĄZECZKA RYMOWANKA po polsku (480893179) - Aukcje internetowe Allegro i chyba na nią się zdecyduję albo na pieska :happy:

A ja kompletnie nie mam pojecia co dla malej kupic, zabawek ma juz sporo i wszystkie olewa:sorry2:najlepsza zabawka sa raczki i wyglupiajaca sie mama:-Dale z Waszych propozycji to podaba mi sie ten szczeniaczek uczniaczek:tak:

reklama
Świetne propozycje zabawek.Nea u Karolci dokładnie tak samo, rączki są najatrakcyjniejsze teraz. Ale trzeba będzie coś wybrać z tych zabawek na prezent pod choinkę :):-)

Do góry