reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
No właśnie super jest ja bym go zostawiła i najwyżej coś naszyła na te kieszenie ale mama mi kupiła inny własnie ten mały rozmiar ;-)

Dzin dybry :)
Obudziłam się dzisiaj wcześniej niż zwykle i uzmysłowiłam sobie, że nie mam jeszcze jednej z podstawowych wyposażeniowych rzeczy. Rożka mianowicie. Jaki będzie wystarczający? Zwykły miękki, czy raczej zaopatrzeć się w ten z kokosowym usztywnieniem?

Vivienne, może zbędny dla kogoś kto ma już dzieci, albo chociaż minimalne doświadczenie w opiece nad takim maluchem :) Ja jestem przerażona (nie)wielkością noworodków i nie chciałabym zrobić krzywdy mojemu dziecku, więc wolę się jednak w coś zaopatrzyć ;)

Mi też rożek niepotrzebny, ale kupiłam, bo jak potem przychodzą te wszystkie ciotki co to się boją swobodnie brać dziecko na ręce, to się przyda ;-) A dzisiaj oglądałam rzeczy, które mi kiedyś siostra dała i się okazało, że w pościeli rożek jest wsadzony... No to mam dwa, jeden z usztywnieniem, drugi bez.
Niedawno się chwaliłam ostatnimi zakupami, ale jednak były przedostatnie :-p Wczoraj mi siostra przywiozła:
GULLUNGE Pokrycie - IKEA
KUSINER Pojemnik na pościel - IKEA
BAGIS Wieszak dziecięcy - IKEA
LEN Prześcieradło dziecięce - biały - IKEA
BARNSLIG Śpiwór - jasnoturkusowy - IKEA
Ten śpiworek dosyć gruby jest, a pojemnik na pościel bardzo pakowny. Przyda mi się, bo łóżeczko mamy bez szuflady

reklama
Anka też mam tą matę do pielęgnacji z tymi pokryciami, tylko napompować trzeba ale to w ostatniej chwili mąż zrobi, ja jakoś z pompowaniem mam problem :sorry2:

Na szczęście łóżeczko nasze ma szuflady dwie, ale jakoś tak dziwnie, nie na szynach tylko normalnie wkładane, ciągle się przesuwają. Ale marudzić nie będę, bo się przydają.

Jak sobie pomyślę o tych wszystkich ciotkach z lepkimi łapami to już mnie trafia, odkąd pamiętam byłam niedotykalska dla "obcych", ciekawe jak moje dziecię będzie reagować :confused: Nie wiem co gorsze, macanie brzucha czy niemowlaczka :baffled:

Do góry