reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
Dziewczyny poradźcie/pomóżcie .... noszę się z zamiarem zakupu smoka uspokajacza dla Małej no i pytanie mam takie jaką firmę polecacie? Adaś był paluchowy i wypluwał smoka więc nie mam w tej kwestii doświadczenia, ale wiem że lepszy smok niż paluch. Butelki mam po Adasia canpola także jakby co to na takich smokach butelkowych będziemy bazować. Poradźcie...

Ja dla Milki miałam aventa bo i takie buteleczki też miałam. Teraz tez mam takie buteleczki i laktator więc i smoczek kupię taki choć dostałam Lovi od kolezanki nowy. Poza tym ja z początku chciałabym nie dawać smoczka by nie zaburzać odruchu ssania malucha, oczywiście nic na siłę ale spróbuję bez.

Ja też dopóki się uda (czyt: dopóki nie wrócę na kurs) nie będę dawać smoka ani butelek. Butelki i laktator też mam z aventu, smoczek też jeden był dołączony w zestawie, ale jakoś te z lovi mi się bardziej widzą. No zobaczymy, co będzie.

Liwuś chyba zostanę przy kieszonkach z pupus.pl (tańszych chyba nie znajdę), w sumie niedużo droższe na sztuce a chociaż uniwersalne w rozmiarze.

Za to znowu zaczynam rozkminiać, gdzie rodzić :confused:

Ja polecam Aventa, lovi jak dla mnie ma za bardzo miękki smoczek i się zasysa i dziecko się denerwuję, a avent ma troche twardszy smoczek i sie nie zasysa. Lovi pewnie daje takie gratisy bo pewnie mało ludzi kupuje tą firme ze względu chyba na te smoczki sylikonowe bo są za miękkie i sie własnie zasysają, dlatego zawsze dostaje sie w wyprawce ze szpitala :p
Ja znowu bede kupowała aventa, a no i jeszcze nuk ma dobre smoczki. pasują do butelek z aventa.

Lilith a możesz coś powiedzieć o Tommee tippee? My z tej firmy kupiliśmy smoczek i butelki, kuzynka mi poleciła a teraz zastanawiam się czy jednak dobrze zrobiłam.

reklama
misia mi sie w butlach tych TT nie widzi że zasłaniaja pół buzi dziecka, dziwnie mi tak, miałam ale jednak Avent niezawodny, juz przy pierwszym dziecku go miałam.

Lil dokładnie - te smoczki Lovi sa strasznie miekkie, my miałyśmy raz teraz niedawno (bo własnie też wizualnie mi sie podobały) jak juz mała miała sporo zębów w buzi i przegryzła pół smoczka i wisiał tak na wlosku, strach pomysleć ...gdyby np z nim spała, mogłaby się nim udławić:no:
Butelkę z Lovi tez mam bo kupiłam razem w komplecie z termosikiem do butelek, nie chciała z niej jeść.

Do góry