reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Dziewczyny jak uważacie, zrobicie jak chcecie, tylko żebyście potem nie wysyłały mężów żeby na gwałt szukały podgrzewaczy w sklepach.

misia baldachim w niczym nie przeszkadza, mi nawet był bardzo potrzebny ponieważ mam lampkę nocną przy łóżeczku i jak wstawałam do Alanka i ją zapalałam to on dalej miał troszke ciemniej i nic go nie raziło po oczkach no i przede wszystkim zawsze troszkę intymności dzidzio ma :-D:-D

a co do ciuszków których nie masz to zamów sobie gotąwą pke uzywana na allegro tam bedziesz miała wszystko co Ci potrzebne na naprawde niewielkie pieniądze, a reszte mozesz sobie dokupić pojedynczo.
tu masz przykładowy link http://allegro.pl/cudna-dziewczynka-56-62-68-jesien-zima-46-nowe-i2667906162.html

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz już wszystko wiem, dziękuję Lilith. :-) Nawet nie pomyślałam, żeby zamówić taką paczkę, ale właśnie otwiera mi się link, który podałaś i rzeczywiście masz rację tu jest wszystko :-) Dziś się tym zajmę i coś wybiorę.

misia nie ma za co:-D Wiadomo musisz sobie dokupic pare nowych rzeczy, bo nie zawsze wszystko tam bedzie.

Ja zamowilam wlasnie to
6c5c845366d77b97.jpg
jeszcze tylko hustawka, kosmetyki, nowa posciel i jakies ciuszki na wyjscie ze szpitala, no i laktator

można od razu, Alanowi kładłam do łóżeczka , wiadomo na początku się nia nie interesował bo wiecznie spał, ale jak skonczył miesiąc to juz go interesowały swiatełka i zwierzaczki, zkoda tylko ze ja sprzedałam i teraz znowu musze ja kupowac :p

Dziewczyny jak uważacie, zrobicie jak chcecie, tylko żebyście potem nie wysyłały mężów żeby na gwałt szukały podgrzewaczy w sklepach.
a dlaczego nie :-D

Misia

Ubranka:
- 5 bawełnianychśpioszków, najlepiej na zatrzaski w kroku (2 pary w roz. 56/ 3 na 62)
- 5 body; z długim i krótkim rękawem ( rozm. 0-3 miesięcy)
- 5 bawełnianychkaftaników, koszulek;
- 4 pajacyki; do spania (dwie sztuki na 56, a reszta na 62)
- 2 pary skarpetekbawełnianych lub buciki bawełniane;
- 2 sweterki,spodenki;
- czapeczki - ze dwiecienkie i ze dwie grube na dwór
- 2 czapeczki bawełniane, które stosujesz po kąpieli;
- Rękawiczkibawełniane, które zapobiegają bolesnym zadrapaniom;
- Kombinezon zimowy,jednoczęściowy
- jesienny kombinezon
najlepiej jakby rozpinał się do samego dołu, bo wtedyłatwiej dzidzię zapakować
- kocyk (cieńszy i grubszy)
- otulaczek

Do kąpieli :
- wanienka , podkładka do wanienki
- do kąpieli Oliatum, Jonsons
- 2 ręczniki kąpielowe z kapturem;
- Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
- Termometr do wody
- Oliwka dlaniemowląt;

Higiena:
- ceratkę podprześcieradło do lóżka i na materacyk do wózka
- kilka pieluch terowych ok.15 szt. - przydają się do wycierania buźki czy podłożenia w kąpieli
- pieluszki flanelowe przynajmniej 3 szt.
- pampersy - na początek polecam oryginalne pampersa - jednąpaczkę newborn, a potem już rozm. 2 - na początku pampers za sztukę niewychodzi drogo, bo jest ich w paczce więcej - od 3 chyba zaczęłam szukaćtańszych
- termometr -gerathermm
- nożyczki dopazurków z z zaokrąglonymi końcami z babyono
- krem do pupy - polecam Bephanten, a na odparzenia Sudocrem
- Sterylne gaziki;
- Spirytus 70 %(wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się goprzegotowaną wodą w stosunku 2:1);
- Sól fizjologicznado przemywania oczu lub czyszczenia noska;
- Aspirator do noska z filierkami lub gruszka gumowa dousuwania wydzieliny z nosa.
- Podkłady do przewijania wielorazowe lub jednorazowe. Toszalenie przydatne akcesoria w trakcie wszelkich wyjść, gdzie nie maprzewijaka, możesz wówczas przewijać swoje dziecko bez obawy, że zniszczycieczyjąś kanapę;
- Chusteczki nawilżane Na początek polecam zakup tychdroższych-lepszej firmy.Noworodki mają bardzo wrażliwą skórę.
- Proszek do prania ubranek dziecięcych
- Smoczek 0-3 m + ewentualnie łańcuszek do niego
- krem nivea na każda pogodę bądź inny chroniący skoremaluszka przed mrozem - musi być na nim napisane, ze się na zimno nadaje
Akcesoria:
- Butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem omałym przepływie, traktuj to, jako rezerwę na wypadek gdyby były problemy zlaktacją;
- Niania elektroniczna, przydatna szczególnie, gdy dzieckośpi w innym pokoju niż spisz Ty, również wtedy, gdy dom jest duży lub posiadaszogródek, w którym dziecko może spać chronione przez elektryczną, zmyślną„nianię”; - specjalna łyżeczka do podawania lekarstw
- laktator

Większe rzeczy:
- Wózek; pościel, kombinezon
- Łóżeczko
- Fotelik samochodowyadekwatny z wiekiem i wagą dziecka;

Zioła:
- Koper włoski
- Herbatkiprzeciwkolkowe np. Plantex, Hipp
- Rumianek jako ziołoodkażające np. do nasiadówek odkażających w przypadku podejrzenia infekcji drógmoczowych

Ja ciuszki mam wszystkie, 2 kombinezony, wózek + fotelik sam. to teściowie; łóżeczko,podgrzewacz,sterylizator,mata edukacyjna,jakieś jeszcze ciuszki -mój brat; pościel,kołdar,poduszka,koc,pieluchy to moi rodzice; zamówiłam juz materac do łóżeczka. Zostało mi tylko kupno rożka,butelek i smoczków oraz:-) akcesorii kosmetycznych. Chyba wszystko co?

reklama
Do góry